Recht van overpad

3 reacties

Wij hebben van de gemeente een stuk grond erbij gekocht achter ons huis. In de voorwaarden van de aanbodbrief staat niets genoemd over recht van overpad moeten verlenen aan de buren. De buren waar het omgaat zitten aan de linkerkant van ons en hebben al recht van overpad aan de linkerkant van hun erf. Hun erf grenst aan de achterkant met de achterkant van de buren die daarachter wonen. Wij zijn de eerste die grenzen aan een pad van de gemeente.
De buren willen nu ook recht van overpad heeb op de rechterkant van hun erf over ons erf om zo dat pad van de gemeente te kunnen bereiken. Dat zou ons een flinke hoek gaan kosten van het relatief kleine stukje grond dat we erbij gekocht hebben.
In de 7 a 8 jaar dat de buren er nu wonen zijn ze nog nooit aan de rechterkant van hun erf naar het pad geweest, daar hadden ze altijd een dichte schutting staan. Ze gingen altijd voor uit hun woning.

Wij hoeven ze nu toch geen recht van overpad te geven? Dan had dat toch in de voorwaarden van de gemeente moeten staan? En zij hebben toch al recht van overpad? Twee keer is toch niet gebruikelijk?

Met vriendelijke groeten

maandag 9 mei 2016