goededag op mijn huis staat recht van overpad,mijn buurman heeft koophuis en heeft zijn huis verhuurd aan 5 verschilende bewoners,ieder een apparte kamer. hebben die dan ook allemaal recht van overpad.
Op de eerste plaats is het belangrijk wat er in uw akte staat. Het recht van weg moet op de minst bezwaarlijke wijze gebeuren. Het recht van overpad staat eveneens beschreven in de akte van uw buurman. Dat recht kunt u niemand verbieden die in dat perceel woont. Echter indien het recht van overpad wordt verzwaard zou u in alle redelijkheid een vergoeding kunnen vragen (eisen). Als er voordien 1 persoon gebruik maakte van het recht van overpag en nu 5 personen zou dat een behoorlijke verzwaring kunnen betekenen.
goededag in de akte staat.
ten behoeve van het aan de comparant sub 3 verkochte en ten laste van het aan de comparante sub 2 verkochte beiden deel uitmakend van het gemelde kadastrale perceel,"N 8093 wordt gevestigd het recht van weg over een breedte van ongeveer een meter om achter langs de op het bezwaarde
perceel te bouwen woning met aanhorigheden en langs de ten noordwesten daarvan lopende gang tekomen
van en te gaan naar de lovensestraat.
dit staat er in maar er staat niet in voor hoeveel personen. en de akte van transport op 1961.
Is duidelijk, hier geldt een recht van weg voor de te bouwen woning die er inmiddels staat natuurlijk. Het aantal bewoners die van dit recht gebruik mogen maken staat nooit in de akte. U kunt de huurders niets kwalijk nemen zij hebben het recht. Waar u mogelijk iets aan kunt doen is een vergoeding vragen omdat het recht is verzwaard. Echter u moet met bewijzen komen en dan is nog de vraag zal een rechter, als u het zover laat komen, dit toewijzen.
Ik acht de kans hierop klein. Wat als er een gezin van 5 mensen was gaan wonen i.p.v. 5 individuele huurders? Dat maakt niets uit. Het overpad geld voor alles en iedereen.