recht van overpad aan bewoners van nieuw te bouwen woningen

0 reacties

Ik woon in een rijtjeswoning waarachter een braakliggend stuk grond ligt. Op korte termijn gaat hier gebouwd worden en komen hier eveneens rijtjeswoningen te staan. Onze achtertuinen (10 woningen) zullen tegen elkaar aan grenzen. Alle huidige bewoners in deze rij hebben de laatste 125 cm (+/-) van hun tuin beschikbaar gesteld voor recht van overpad aan elkaar. Dit is formeel geregeld. De nieuw te bouwen woningen zijn verkocht met een achterom. Echter zij hebben nauwelijks een achterom, nl. maar 50 cm, de overige grond behoort ons. Een foutje van de projectontwikkelaar. Deze geeft aan ervan uit te zijn gegaan dat de grond voor 50% aan hun toebehoorde. Overigens hebben wij sinds het bekend maken van de plannen gemeld dat dat niet zo is.
Het stuk terrein was in principe groot genoeg om de nieuw te bouwen woningen een meter te verplaatsen. Sterker nog, dat was oorspronkelijk ook zo, maar is veranderd.

De projectontwikkelaar wil nu van ons medewerking tot het verlenen van overpad aan de nieuwe bewoners. Uiteraard zijn we daar niet blij mee maar zijn we bereid daar evt. aan mee te werken. Hiervoor zouden wij een redelijke vergoeding wel op zijn plaats vinden. De vraag is: was is redelijk?
Voor ons betekent het nl. dat kilo's die er nu staan alsmede andere kleine spullen er straks niet meer kunnen staan. Hier is geen goed alternatief voor. Ook hebben wij de ruimte van de nieuwe bewoners niet nodig. Het oorspronkelijk pad was voor ons breed genoeg.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Het pad was voorheen afgesloten met een gaashek dat inmiddels door de projectontwikkelaar is verwijderd.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

zaterdag 5 april 2014