Recht van overpad, de balans van veiligheid en leefbaarheid

3 reacties

Wij hebben een eigen (hoek)woning in een woonblok bestaande uit meerdere koopwoningen die allemaal verbonden zijn met een achterpad en met ieder een eigen ingang tot de woning te bereiken via dat achterpad.

In het kader van de veiligheid is er een werkgroep geweest die mondeling vragen heeft gesteld aan de bewoners of zij er bezwaar tegen hadden dat er afsluitbare poorten, met voor iedereen een sleutel, zouden kunnen worden geplaatst. Wij hebben daar meerdere malen op aangegeven dat wij dit niet willen, omdat de leefbaarheid van ons gezin met jonge kinderen zodanig wordt ingeperkt dat zij niet meer onbelemmerd kunnen spelen. Daarenboven verwacht ik niet dat hier de veiligheid voor inbraak en andere criminaliteit door afneemt. De criminaliteit verplaatst zich in onze optiek dan naar de voordeur.

Toch zijn er nu poorten geplaatst omdat volgens zeggen 89% van de bewoners uit het woonblok geen bezwaar hadden. Ik heb echter nooit een schriftelijke goedkeuring van de plaatsing van de poorten op de achterpaden of een vraag voor plaating van deze poorten gezien.
Wat kan ik hier tegen doen?

donderdag 1 december 2011