recht van overpad op gezameleijk balkon

1 reactie

we hebben naast onze tuin met alle huizen een dek waar je kunt eten. het dek wat boven je eigen tuin valt is voor onderhoud van de koper incl. eigendom.

er is wel sprake van recht van overpad zodat als iemand bv met een verhuzing spullen via het dek wil verhuizen hier mogelijkheid voor moet zijn. of als je even naar een van de buren wilt lopen.

nu is er een gezamleijke afspraak met de bewoners dat er geen overlast mag zijn voor elkaar.

ik heb overlast van de spelende kinderen op hun fietjes met zijwielen. deze zijwielen maken zoveel lawaai dat als ik aan het werk ben thuis ik daardoor gehinderd wordt.

ook wordt ik gehinderd doordat deze spelende kinderen mijn tuinmeubilair ongevraagd verschuiven en bloempotten slopen door er met hun tractors tegen aan te beuken en snoeppapier en ander afval achter laten op mijn tafel.

Mag ik deze kinderen recht van overpad ontzeggen? het is immers mijn stuk dek en ze houden zich niet aan de afspraken en maken overlast met geluid/rommel achterlaten en ongevraagd aan spullen komen of kapot maken.

de desbetreffende ouders zijn er al op aangesproken en vinden het onzin en schermen met het gegeven dat ik toch zelf ook jonge kinderen gehad heb. Echter mijn jonge kinderen hield ik bij mij op straat en liet ik nooit zonder toezicht spelen. in deze tijd is dit gedrag schijnbaar normaal. ook als wij rustig aan tafel avond eten worden wij gestuurd door keihard schreeuwende kinderen die langs scheuren. terwijl ik het fijn zou vinden als ik rustig even kan eten na een dag werken.

het liefst zou ik het zo dichtmaken dat als ik werk je er in principe alleen in overleg door kunt.
mag ik dat doen?

groet,

Hannah

dinsdag 13 maart 2012