Recht van overpad, schuur/garage 35 cm op onze grond

1 reactie

Help in 2006 zijn er nieuwe bewoners naast ons komen wonen deze gingen verbouwen en gingen een schuur/garage plaatsen ,omdat wij eigenaar waren van alle twee panden is de tuin opnieuw in gedeeld bij de kadaster. Achter hun nieuw gebouwde schuur/garage wouden wij een recht van overpad zodat wij er gewoon achter uit konden met onze fiets en de kinderen vanuit de achterpoort op straat konden gaan spelen dit was goed en is dus mondeling toegezegd door onze nieuwe buren. Hun schuur is dus 2 meter vanaf de grens gebouwd zodat wij het achter liggende stuk konden gaan gebruiken. Wij hebben in 2009 er een poort in gemaakt omdat wij met vakantie gingen voor algehele veiligheid en met beste bedoelingen (anti-inbraak). Nu krijgen we een brief van onze buren dat de poort weg moet en dat wij niet meer deze achteruitgang mogen gebruiken.

Op de uittreksel Kadastrale kaart is de afmeting 3.70 en nu blijkt de schuur/garage dus op 4.05 te staan dat is dus 35 centimeter 4 meter lang op onze grond en dan moet er nog een dakgoot aan deze zit er nog niet aan we hebben dan ook veel overlast met regenwater.

Door de interne verbouwing die door de buren gedaan is, komen in onze muren diverse scheuren. Dit komt mede doordat er geen draagmuren zijn gemaakt met name in de voorpui en de binnenmuur die grens aan onze buitenmuur.
De afvoerleiding is vanaf 2006 nog steeds niet gemaakt door de buren die deze hebben weggehaald met de afspraak dat daar een nieuwe zou komen waar onze wasmachine en cv-ketel op aangesloten was. Wij hebben voor nood een omleiding gelegd en deze zit er nog steeds.

woensdag 24 augustus 2011