Recht van overpad verbieden?

1 reactie

Vraag 1: Mag en kan de eigenaar ons verbieden deze grond te gebruiken bij recht van overpad?
Vraag 2: Er is eerder al gedreigd dat er, als wij een contract niet zouden ondertekenen, een schutting geplaatst zou worden op de erfgrens, en dat is 80 cm voor onze voordeur aan de zijkant van het huis. Mag dat? Ik kan hiervoor nergens richtlijnen vinden, alleen over de hoogte.
Sinds begin jaren '90 werd een groot gedeelte van de grond om ons koophuis (gekocht in 2008) gebruikt door de toenmalige huurder. Deze geeft aan hier nooit schriftelijke afspraken over te hebben gemaakt of geld te hebben betaald aan de eigenaar. Sinds wij er zijn komen wonen, komt de eigenaar regelmatig aan de deur en wil ons een contract laten ondertekenen. Het afgelopen jaar hebben zowel wij als zij eigenlijk op elkaar zitten wachten en is er dus niets gebeurd. Nu grijpen zij dit aan om ons middels een aangetekende brief te laten weten dat wij nergens geen gebruik meer van mogen maken, omdat wij niets van ons hebben laten horen.
Er zijn geen afspraken o.i.d. vastgelegd bij een notaris en zowel de voormalig huurder als voormalig eigenaar zegt nooit met de eigenaar van de grond hierover afspraken te hebben gemaakt. De eigenaar heeft nooit belangstelling getoond voor de grond en heeft niet eens een sleutel van de schutting die er al vele jaren staat. Het gaat om een oprit en een stuk tuin. Zonder de oprit kunnen wij niet meer met de fiets naar de straat. Wij kunnen wel zelf door ons huis naar de achtertuin.

zaterdag 11 december 2010