Recht van overpad vraag.

3 reacties

Hallo allemaal,

Mijn vraag plaats ik hier even voor de zekerheid, gezien ik stappen wil ondernemen op dit moment.

Ik heb namelijk samen met mijn vriendin in 2009 een koopwoning gekocht. De oude buurvrouw kwam meteen met de eis dat er recht van overpad zou zijn. Gezien haar staat (fysiek) kon ik het wel begrijpen. Ik richte mij erop dat het niet rechtsgeldig was, gezien deze benaming mij enkel toepasbaar zou zijn mits er sprake is van een erf dat niet te benaderen is zonder de toegang over ons erf. Haar woning heeft een 2tal toegangspunten tot haar tuin (erf), en met die van ons erbij 3.

In onze notariele koopakte is niets vermeld over een recht van overpad. Kadastraal is er ook niets vast gelegd. Ik heb haar vermeld, nu ze gaat verhuizen dat ik richting renovatie overga van mij oprit, hier heeft zij bezwaar tegen, ook tegen de schutting. Deze betreffende persoon klaagt nu notabene ook over de nog bestaande bomen in onze tuin (staan er al 70+ jaar), terwijl ze al op een andere locatie woont en haar huis dus op dit moment te koop staat.

Mijn vraag is dus nu, hoe kan ik voorkomen dat mijn plannen in het water vallen? Ik ga er namelijk vanuit, dat er geen rechtsgeldig vorm van recht van overpad is. Hoe kan ik dus mijn toekomst plannen correct uitvoeren en dit op een nette manier oplossen?

Bij voorbaat dank.

Sash

maandag 2 april 2012