Anonymous (geen profiel)Bekijk details

Schuur op recht van overpad

12 reacties

We hebben recht van overpad bij onze buren. Via onze schuur kunnen we achter de schuur van de buren langs om zo bij het pad te komen waardoor we achterom kunnen.De ruimte achter de schuur van de buren (hun grondgebied waar recht van overpad op zit) is ongeveer 4 M2. Dit recht van overpad staat beschreven in onze koopakte en die van de buren.
Nu willen de buren hun schuur verplaatsen en op deze plaats zetten. Waardoor ze de uitgang vanuit onze schuur naar het pad blokkeren. Mag dit zomaar? Ze zeggen dat we wel dwars door hun tuin mogen naar het pad achterom. Met andere woorden ze bieden een ander alternatief aan. Maar dit betekent voor ons dat we dwars door hun tuin moeten. En ook onze kinderen, met fiets. Tevens betekent het dat we onze tuin moeten aanpassen om op een andere wijze door hun tuin te kunnen lopen.
Ze veranderen het recht (de plek van doorgang) zoals die was bij aankoop van het huis. Ook ben ik bang dat ons huis in waarde zal verminderen door verandering van het recht van overpad.

Mogen wij de buurman verbieden de schuur te verplaatsen zodat de situatie ongewijzigd blijft?

MVG

woensdag 8 augustus 2012