Stroomvoorziening schuur langs gevel buren

0 reacties

Ik heb me suf gezocht, maar kan over dit onderwerp zo 1,2,3 niets vinden.

Wij leven in een complexe situatie, er is sprake van een erfdienstbaarheid waarin wij het lijdende erf zijn.

Omdat onduidelijk is wat hun rechten en plichten zijn inzake het recht van overpad heb ik besloten mijn ergernissen te laten rusten.

Maar nu de buurman zonder overleg de coniferen heg tussen de percelen aan het toppen is, onze papierbak oneigenlijk gebruikt, regelmatig het blad afval uit zijn tuin zo de onze in veegt is de maat vol. Ik heb hem in ieder geval verzocht vanaf dit moment gebruik te gaan maken van zijn eigen papierbak. Daar was kennelijk een misverstand over, hij dacht dat het de zijne was. Kan gebeuren, niks aan de hand. Bestel er een bij de GAD en klaar zijn we.

Echter, vanochtend hoefde ik niet op beste wensen te rekenen. Buurman deelde mij mede dat omdat ik het zo hard wilde spelen ik "de kabel" dan maar van zijn muur af moet halen. De stroomvoorziening voor onze schuur komt uit onze muur, loopt langs zijn gevel en gaat dan de schuur in welke weer naast zijn huis staat aan de andere zijde. Het betreft een twee onder één kap welke in 1980 is gesplitst en de situatie was zo (kabel incluis) toen ik het huis kocht bijna 4 jaar geleden.

Nu wil ik de kabel best verwijderen als hij er zo mee zit. Gaat wel geld kosten maar ook hier is weer de lieve vrede belangrijker.

Het is echter wel de toon die de muziek maakt en ik zou daarom graag jullie feedback krijgen of ik dit bij eerste verzoek gewoon moet doen, ik wellicht van rechtswege de kabel mag laten zitten of dat ik het hard moet spelen zoals de buurman denkt dat ik doe?

vrijdag 1 januari 2016