Vallen spelende kinderen onder recht van overpad?

1 reactie

Wij wonen in een maisonette boven een rij winkels. Een huis met aan de straatkant twee kleine privébalkons en aan de achterkant een eigen voordeur gelegen aan een (ong. 3m) brede galerij. Deze lange galerij komt aan de ene kant uit op de voordeur met brievenbussen en intercom en aan de andere kant op een hek en trap. Officieel is dat hek een nooduitgang maar we gebruiken deze allemaal ook als normale in en uitgang omdat het anders voor sommigen best ver lopen is.
Logischerwijs is er recht van overpad wat betreft de galerij aangezien hier de enige ingang zit tot de appartementen. Iedereen heeft hier op 'zijn eigen stukje' bij zijn eigen voordeur zijn tuinmeubels staan, kan er gebarbecued worden etc. Nu zijn er een aantal families met jonge kinderen komen wonen verderop op de galerij en zij gebruiken het lange stuk asfalt als racebaan om met hun fietsjes en tractors te spelen. Wij werken allebei veel thuis en hebben behoorlijk last van lawaai, rondslingerend speelgoed en gevaarlijke snelheden van de kinderen. We vinden dit niet abnormaal natuurlijk: kinderen zijn kinderen, en deze kinderen zijn verder hartstikke lief. Maar dat is ook precies waar de ouders zich achter verschuilen als we vragen of ze hun kinderen een beetje aan 'hun' kant kunnen houden. Hoe lief de kinderen ook zijn: het is niet aan ons om ze op te voeden en de galerij is groot genoeg om op hun eigen plekje te spelen. En anders zit er aan de andere kant van de straat een groot grasveld...
Langslopen vinden we prima en daarom willen we ook niet de weg versperren maar mogen we van hen verwachten dat ze hun kinderen op hun eigen stuk houden, net als wij vroeger overigens geleerd kregen?
Alvast bedankt voor het advies!

zaterdag 4 mei 2013