veranderingen aanbrengen mag dat zomaar?

0 reacties

Goedendag, om een conflict met de buren te voorkomen stuur ik u een vraag, ik hoop dat u mij kunt helpen.

Wij wonen in een eengezinswoning dat bestaat uit 5 aaneengesloten woningen en aan de overkant 6 woningen. Al deze woningen hebben een achtertuin die uitkomt op een gangpad. Het pad wordt afgesloten met een poortdeur , die bij oplevering van alle woningen al aanwezig was. Wij hebben hiervan allemaal een sleutel gekregen. Er is geen vve opgericht.

zowel persoonlijk, als in een nette brief, hebben wij getracht om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen om de spelregels op te volgen. Dit zijn ivm veiligheid (inbraakpreventie), altijd het hek te sluiten. Helaas denkt niet iedereen hierover en enkele bewoners laten deze deur toch telkens open staan. Of omdat zij geen zin hebben of vanwege brandveiligheid. Wij ergeren ons hier aan.

Hierdoor hebben wij een voorstel gedaan om een deurdranger te plaatsen, tevens met een deurslot die van binnen uit zonder sleutel is te openen(wel met sleutel buitenaf). Dit met politiekeurmerk. De meerderheid heeft zowel mondeling als schriftelijk akkoord gegeven , ook om de kosten te dragen. 2 van de 11 zijn het er niet mee eens en 2 hebben helemaal niet gereageerd.

Wij willen actie ondernemen , de vraag is. Mogen wij deze verandering aanbrengen op de bestaande deur.

Hartelijk dank voor uw reactie!

woensdag 2 september 2015