verantwoordelijkheid herstel brandgang

7 reacties

De situatie: samen met een tiental buren van koopwoningen, hebben we een brandgang. Aan de andere kant van deze brandgang grenst in d lengte de tuin van de achterbuurman. Hier is 2 jaar geleden een nieuwe bewoner gekomen, ook van een koopwoning met eigen achterom. Of hij ook recht van overpad heeft, dat weet ik niet. Nu heeft deze achterbuurman flink verbouwd en zijn tuin rigoureus leeg gemaakt (stond vol bomen). Hiervoor zijn er nogal wat voertuigen over zijn grond en de brandgang gegaan (schutting is weggehaald, is één grote vlakte). Nu is het pad al anderhalf jaar kapot en onbegaanbaar.Afgelopen winter was het ronduit gevaarlijk.

Daarom heb ik deze achterbuurman hierop (vriendelijk) aangesproken. Hij wil ook best iets moois maken van deze brandgang. Hij wil er tegels neerleggen die bij zijn huis passen... En hij wil dat wij daar allemaal aan mee betalen. Want, is zijn idee, het was toch al niks. Het voldeed. De gewone stoeptegels zijn mss niet mooi maar ze lagen fatsoenlijk.

Nogmaals, ik weet niet of deze achterbuurman recht van overpad heeft maar hij heeft ook geen contact gezocht om te laten weten dat hij met machines over het pad zou gaan. Hij heeft ook geen haast om het aan te pakken, ook niet nadat ik hem enkele weken geleden gevraagd heb om dit voor de winter weer veilig te hebben. Ik heb deze meneer de tip gegeven om een briefje rond te doen met zijn idee, zodat hij nav reacties kan inschatten of zijn plan gedragen wordt. Dat vond hij toen een goed plan maar hij heeft het nooit uitgevoerd.

Wat nu? De herfst staat weer voor de deur, het pad is niet goed begaanbaar, ronduit onveilig. Helemáál in het donker omdat er geen verlichting is.

vrijdag 6 september 2013