PI
pieterh
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

verzwaard overpad

5 reacties

zoals de titel reeds aangeeft zit ik met het probleem dat het overpad wat ik dien te verlenen verzwarend is verlegd. Dit is reeds gemeld tijdens de overdracht bij de notaris.

Onderzoek naar de akte van verstiging heeft dit uitgewezen, hierbij is namelijk een tekening bijgevoegd hoe en tot hoever het pad dient te lopen. Ook wordt in de tekst van de akte gesproken dat de situatie niet veranderd mag worden.
De buren willen niet vrijwillig meewerken naar het terugbrengen naar de gevestigde staat, hun standpunt is we hebben het zo gekocht en jij ook dus het moet zo blijven en ook vinden ze dat zij het vermindering van genot niet hoeven te accepteren.

Mijn insziens is het wetboek duidelijk, erfdienstbaarheid dient te lopen volgens akte van vestiging, en op de minst bezwarende wijze wat ook weer de manier van vestiging is.
Het vermindering van genot vind ik ook irrelevant, het genot is namelijk reeds bepaald tijdens de vestiging en kan dus niet meer worden. Een terugbrenging vermindert m.i. het genot dus niet het blijft gelijk.

mag ik nu na behoorlijke kennisgeving de situatie aanpassen zonder het goedvinden van de buren? Zij zullen claimen dat ik hun blokkeer, echter de blokkade staat op hun eigen erf.

Tevens een vraag over het gebruik van het overpad, het betreft geen ingesloten erf, mogen zij dit onbeperkt gebruiken of kleven hier voorwaarden aan, dit omdat het voor het dienende erf het minste overlast moet geven.

bedankt alvast

vrijdag 30 maart 2012