Vorige eigenaar verantwoordelijk stellen?

1 reactie

Wij (mijn partner en ik) hebben 2 apartementen in ons bezit. Deze 2 apartementen zijn een deel van een blok van 10. Telkens 2 boven elkaar, een onder en een bovenwoning. Wij zitten op een hoek met langs onze benedenwoning een pad dat naar achter loopt zodat buren via dat pad achterom kunnen komen naar hun tuin (geldt alleen voor de benedenwoningen). De woningen hebben we in 2007 gekocht, het pad naar achteren ligt er waarschijnlijk al sinds de jaren tachtig of nog langer. Volgens het kadaster ligt er alleen een pad achterlangs de tuinen en een uitgang (dat nu langs onze woning ligt) wordt niet vermeld. Het pad ligt trouwens op het perseel van onze benedenwoning.

Bijna alle woningen zijn ooit van 1 eigenaar geweest die de woningen in de verhuur had. Hij heeft er nu nog 2 in bezit. De rest is allemaal verkocht in de loop der jaren. In de jaren tachtig zijn er ook 5 schuurtjes gebouwd die bijna alle 5 op het stuk grond zijn gebouwd van onze buren, die de benedenwoning vorig jaar hebben gekocht. Al met al is het eigenlijk een rommeltje en niemand weet eigenlijk hoe alles is geregeld betreft recht van overpad en dergelijke. Sommige beneden woningen hebben een schuurtje gekocht bij aankoop van de woning maar niet uit alle stukken blijkt dat dat ook rechtsgeldig zo is.

Als we de papieren van alle 8 verkochte woningen bij elkaar leggen is het 1 grote puinhoop hoe alles nou in elkaar steekt, recht van overpad, rechtmatig eigenaar zijn van een schuurtje dat op een andermans stuk grond staat.....

Het blijkt ook dat het recht van overpad van het pad langs onze woning nooit notarieel is vastgelegd. Kunnen wij nu de vorige eigenaar (die de woningen in de loop der jaren stuk voor stuk heeft verkocht) aansprakelijk stellen voor de rommel dat het nu is en kunnen we eisen dat hij alsnog alles netjes voor elkaar maakt?

zondag 13 juni 2010