Wie is verantwoordelijk voor snoei en herfstbad aan de andere kant van de heg? Boze buurman..

1 reactie

Sinds 6 jaar wonen wij/ zijn wij eigenaar van een kavel met de volgende situatie; we hebben een rechthoekige tuin met aan de achterkant een liguster haag van ca 30 meter lang. Aan de ander kant van de haag is een pad met recht van overpad voor 6 woningen, wijzelf hebben geen recht van overpad! Toen wij destijds daar kwamen wonen vertelde de vorige eigenaar ons dat hij de haag altijd aan beide kanten heeft onderhouden. Ik ben een schappelijk persoon en bedacht dat ik dat ook wel zou gaan doen. Toen het tijd word voor de eerste snoei heb ik aan een zijde van een onze eikenbomen die in de haag staan (totaal 2 stuks) een hele kleine doorgang gemaakt om er met mijn stroomkabel en heggenschaar door heen te kunnen. tijdens het snoeien werd ik al snel aangesproken door een verontruste buurvrouw. Zij vond dat ik geen doorgang had mogen maken. dit heb ik nooit helemaal begrepen immers de enige andere mogelijkheid om daar te komen is circa 1km om rijden met de auto met de aanhangwagen. dit ben ik later maar gaan doen om meer gezeur te voorkomen. Wel werd er om nog even duidelijk te zijn dat ik niet door de haag heen mocht een soort oud wasrek in het ontstane gat gedrukt, gelukkig heeft een ander buurman die toen verwijderd en sindsdien had ik prima contact met hem. Nu zijn wij zelf verhuisd en hebben de woning in de verhuur, afgelopen week kreeg de huidige bewoner woorden met een van de achterburen omdat deze achterbuurman het blad over onze haag aan het gooien was!! De achterbuurman (of in ieder geval 1 van de 6) vind dat het blad bij ons hoort en vertelde onze huurder dat de vorige bewoner (wij) dat blad altijd aanveegde, uhum daar weet ik dus niets van.. Nu hebben we een tuinman aangenomen om onze tuin en o.a de haag bij te houden maar of hij ook aan de andere zijde aanharkt weet ik niet. Indien dit wel het geval is ga ik hem vragen dat te stoppen want dat schept enkel verwachtingen waar je nooit meer van af komt.

Nu mijn vragen,

Ik heb zelf "geen" recht van overpad en ben dus volgens mij ook niet verantwoordelijk voor de snoei en het opruimen van het blad?
Wie er wel officieel recht van Overpad heeft is in principe niet mijn zaak toch?
Wat ben ik wel verplicht te doen?

Ik denk er over om aan de recht van overpad kant niets meer te snoeien omdat ik er na vele jaren van goede moed en een positieve houding er wel klaar mee ben, tenzij de wet mij dit verplicht!

Ik lees graag uw antwoord(en)

Met vriendelijke groet,

Taeko

dinsdag 24 november 2015