Advies gevraagd complexe situatie

1 reactie

Hallo
Ik ben al 6 jaar bij mij ex partner weg. We hebben samen een koopwoning deze staat helaas nog steeds te koop.
Nu heb ik wat vragen. Ik ben van het zuiden des land naar het noorden des land verhuisd omdat mijn ex seksueel ongewenst gedrag heeft vertoont ik ben toen met de kids naar het mijn roods terug gegaan. Mijn ex woont in het huis en hij betaald de gehele hypotheek. een advocaat zei toen der tijd de hypotheek kosten zijn even als de huur die mijn ex zou moeten betalen omdat er toen nog over waarde op de woning zat nu dus niet meer. daarbij ik krijg geen alimentatie( dat hoef ik ook niet perse)
Ik ben toen 6 jaar geleden bij een advocaat wel iets op papier laten zetten dat ik eventueel mee zou betalen maar mijn ex heeft hier nooit meer op gereageerd ik heb dus niks betaald alleen de eerste maanden heb ik de helft van de kosten op mij gedragen. Maar toen kreeg ik een huis belande ik financieel in de problemen we hadden ook nog een lening op het huis waarvan ik wel de kosten draag en hier ben ik nu bijna van af, met beslagleging op mijn salaris nu. Ik ben nu tijdelijk meer gaan werken om financieel gezond proberen te worden.
Nu heb ik mijn leven aardig op de rit en ben nu bezig om het huis te verkopen.
nu is mijn vraag mijn ex heeft omtrent het huis alles betaald kwa de hypotheek kan hij hier nog kosten op mij verhalen. Ik ben bijna klaar met de lening af te betalen dit geld zit allemaal in het huis.
Ik heb nu stappen ondernomen naar de bank toe en naar de nhg. zou dit eventueel een afwijzing kunnen beteken omdat ik niks heb betaald en er zo meteen wel restschuld over blijft/of ben ik dan verplicht om de restschuld helemaal te dragen?
nu is mijn vraag mijn ex heeft omtrent het huis alles betaald kwa de hypotheek kan hij hier nog kosten op mij verhalen.
Indien hij dit gaat doen zou ik dan ook nog alimentatie terug kunnen vragen over de afgelopen 6 jaar. Omtrent mijn zoontje heb ik niks zwart op wit op papier zou dit misschien wel verstandiger zijn om dit wel te doen
hij manupileerde de boel toen al in de relatie met hem en dat doet hij nu nog.

maandag 14 april 2014