ex vriend verlaat gezamelijke koopwoning en betaald niets meer mee

0 reacties

In maart 2010 ben ik gaan samenwonen met mijn vriend. Wij hebben gezamelijk een huis gekocht en een samenlevingscontract op laten stellen. In februari 2011 is hij vertrokken en heeft vervolgens niets meer betaald aan de hypotheek. Omdat ik dreigde een advocaat in de arm te nemen, heeft hij vanaf september 2011 weer aan de maandelijkse verplichtingen voldaan. Na diverse vorderingen van mij, komt hij nog steeds niet over de brug met het geld wat ik betaald heb.
Ik woon nu nog in dit huis en wil dit huis kopen. Na verkoop van het huis zal er een behoorlijke restschuld overblijven. Mijn ex zegt nu dat hij de vordering aan mij niet kan betalen en ik ben bang dat bij de aankoop van het huis, alle restschuld op mijn schouders neerkomt, zegge een slordige € 50.000. Doordat hij de vordering niet wil betalen, ben ik financieel inmiddels zover gezakt, dat ik de restschuld bij verkoop ook niet meer kan betalen.

Ik heb mijn ex medegedeeld dat ik de aankoopwerkzaamheden heb stopgezet, totdat hij mij betaald heeft en een garantie geeft dat hij zijn deel van de restschuld gaat betalen. Ik heb hem verteld dat ik bang ben dat hij helemaal niets gaat betalen en ik geen zin heb om zijn deel te voldoen. Mijn ex wil niet betalen en ook geen garantie geven. Via de makelaar heb ik begrepen dat hij een advocaat in de arm heeft genomen.

Mijn vragen:
1. in hoeverre zal ik verder moeten gaan met de aankoop van het huis
2. in hoeverre sta ik in mijn recht om de vordering eerst te laten voldoen
3. wat kan een advocaat van mij vorderen?

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

vrijdag 9 december 2011