Ex vriendin weigert na beeindiging samenwonen, geld en de hondjes terug te geven waar ik wettelijk recht op heb. Wat moet ik nu

4 reacties

Na ruim 8 jaar samen wonen vond mijn ex vriendin dat ik haar Carieere, die ze voor ogen had,in de weg stond. Na een voetbalongeluk nov 1988 en ruim 76 operaties verder, is in maart 2011 mijn rechterbeen geampueerd in Antwerpen. Verder staan de onderste 6 wervels vast en is er nog een 3 voudige nekhernia die naar binnen groeid.
Toch sport ik en heb zelfs gespeeld in het Nederlands Amputatie voetbalteam. Doordat ik volledig in de WAO zit werd ik huisman.Zij kon zich richten op haar werk en wilde graag fractie raadslid worden in de Gemeente.Toch voelde zij zich belemmert en vertrok begin november 2012 met haar zoon naar een appartement elders in het dorp.Over de inboedel werd door beide niet echt moeilijk gedaan en verliep dat best redelijk in het begin. Ondanks dat ik en mijn zoon ons moesten redden met een klein WAOtje en een jeugd salaris (20 jaar) konden we ons hoofd boven houden. We miste toch ineens een €3000 pm. We hadden ook 3 Chi tsju's (hondjes) de oudste had ik al voor de relatie en de twee zusjes hebben we later samen gekocht. We hadden een goed lopende regeling wanneer ze bij mij of haar waren.

Begin maart begon ze met problemen te komen, ze wilde ineens nog meer spullen waar ze in eerste instantie vanaf zag, en ze had na haar 2e huwelijk maandelijks een aanvullend pensioen uitgekeerd gekregen en had nu een naheffing gekregen van ruim €12000. Of ik maar even de helft wilde betalen. Twee dagen later stond er ineens een deurwaarder voor de deur ivm achterlopen met de huur. Ik ben erg slecht in financiee en administratie, was dan ook haar ding in onze tijd samen.
We hadden toen een gezamelijke rekening waar we maandelijks ieder een zelfde bedrag instorten voor alle lasten die we betalen moesten. Die gezamelijke rekening zijn we begin november samen gaan omzetten alleen op mijn naam.Dan hoefde ik niet iedereen een nieuw banknr te sturen. Nu blijkt dat zij met opzet de kostenposten van haar en haar zoon niet heeft laten overzetten naar haar nieuwe rekening en zo betaalde ik van nov t/m april dit jaar oa de wegenbelasting van haar en har zoon, verzekeringen etc totaal ruim €1000 wat dan ok de rede is dat ik gaande weg tekort kwam en die deurwaarder verscheen dus nog meer extra kosten.
Ik heb toen alles laten uitzoeken en dat gaf een heel ander beeld.
Wij hebben samengewoond zonder enig contract en dus was er wettelijk niets geregeld. Gemaakte schulde waren voor hem/haar die ze gemaakt had, maar zo zijn de inkomsten ook voor diegene op wiens naam dat bestemt was. goederen gezamelijk in die jaren gekocht moeten verdeelt worden. ook 2 van de drie hondjes waren gezamelijk gekocht. Maar de regeling liep goed en ze zijn toch alweer 7 jaar met drieen.
Ik heb mijn ex aangeschreven dat e.e.a is uitgezocht en na haar weigering mij het te veel betaalde terug te geven ik het volgende van haar terug wilde zsm omdat het wettelijk van mij is.
* Het geld dat ik de eerste 6mnd na haar vertrek te veel betaald had zeg maar €1000

* Het geld dat ik in 2011 uitgekeerd had gekregen van de verzekering ivm mijn invaliditeit. Dat was tijdelijk op haar spaarrekening gezet zodat we dat konden gebruiken voor de eigenbijdrage bij de aanpassingen in auto, huis etc dit was ruim €4500

* Ik eiste dat de omgangsregeling met de 3 hondjes weer per direcht werd hervat.

Ze is de hondjes eind april komen ophalen voor haar weekend en gebruikt ze sinds dien als dwang middel zodat ik alls intrek.
Tot nu toe weigert ze alles wat ik haar heb verzocht en heeft zelfs de hondjes in haar 3 weken vakantie waarin ze nu zit, bij vreemde op een ok voor mij vreemd adres onder gebracht

Ik ben echt teneinde raad en zit momenteel hele nachten op internet te zoeken naar een oplossing lang houd ik dit niet meer vol, financieel maar ook emotioneel niet.

Wie, wie kan mij na dit erg lange verhaal op weg helpen naar de oplossing in deze.

Vrienelijke groet,
Tiny

dinsdag 18 juni 2013