hoe krijg ik mijn ex uit mijn koophuis en woning verkocht?

1 reactie

Vorig jaar woning gekocht met toenmalige vriend. Ruim een jaar vol ellende, bedreigingen, mishandeling, leugens en bedrog achter de rug. Huis nog volop aan het verbouwen, maar wel uit elkaar. Ex woont in onze woning, ik zit bij mijn ouders en ben regelmatig in ons huis om te helpen met verbouwen. Ex laat scharrels over de vloer komen, doet alsof alles van hem is. Ik betaal me scheel (hij betaalt wel zijn evenredige deel mee zoals overeengekomen)en ik trek het niet meer. Wil het huis te koop zetten, aan derden. Hij kan me hoogstwaarschijnlijk niet uitkopen, maar eigenlijk gun ik hem dat ook niet. Het is een prachtig huis op geweldige locatie en dat verdient hij niet.
Hij wil nergens aan meewerken of voor tekenen. Hij wil het huis eerst volledig verbouwen (gaat nog minstens 1,5 jaar duren) en dan moet ik nog maar zien of hij het wel te koop wil zetten. En ik ondertussen maar betalen terwijl ik letterlijk uit mijn eigen huis geweerd (getrapt) word.
Is er een manier om te zorgen dat ik hier zo snel mogelijk vanaf kom? Ik ben echt ten einde raad en wil graag verder met mijn eigen leven. Hoe krijg ik ons huis in de verkoop en hem weg??

nb. we hebben geen samenlevingscontract of een ander soort overeenkomst buiten de gezamenlijke koop van woning.

donderdag 27 september 2012