Hoe dit op te lossen?

0 reacties

Ik heb in 2003 een woning gekocht met mijn ex vriend. We wraen niet getrouwd en hebben geen samenlevingscontract gehad.
Nu ben ik door hem in 2004 uit huis gezet, want hij had een andere vriendin.
Een poosjlater had ik zelf ook een nieuwe vriend. En om het makklijk te maken is hij de ex van de nieuwe viendin van mijn ex.
Al met al zijn de dames van huis verwisseld en de mannen in de huizen blijven wonen.
Vanaf dat moment zijn mijn man (we zijn getrouwd in 2005) en ik begonnen met alle procedures van het hoofdelijk ontslag.
Op zich was er nergens een probleem.
Mijn man en ik zouden een nieuwe hypotheek afsluiten en onze exen zouden de hypotheek overnemen. Echter was het wel zo dat onze exen niket kredietwaardig zouden zijn dus de ouders van mijn ex zouden garant staan.
Een uur voordat we bij de notaris zouden komen belde d moeder van mijn ex op met de mededeling dat het allemaal niet doorging en we zouden horen van haar advocaat. En dit terwijl alles in gezamelijk overleg is gegaan en de ouders eerst toestemden.
We hadden namelijk ook allemaal dezelfde tussenpersoon die ons hielp om het allemaal zo overzichtelijk mogelijk te houden.
Na dit alles heb ik een zwaar ongeluk gehad en waren we eerst daar me bezig. Ineens kwam er weer contact tussen ons en onze exen.
Ze vonden het erg vervelend wat er was gebeurd en wilden het allemaal zo snel en zo goed mogelijk oplossen.
Ik hoorde steeds weer dat ze het huis wilden verkopen. En telkens werd dat maar uitgesteld.
In 2009 ben ik trotse mama geworden van een tweeling na 5 jaar lang in de medische molen te hebben gezeten. En ook hierdoor wilde ik weer snel verder gaan met het hoofdelijk ontslag.
Mijn ex vertelde oktober 2010 dat er meerdere malen is ingebroken in de woning en dat ze er niet meer durfden te wonen aangezien hij ook bedreigd werd.
Na veel uitzoekwerk, bellen met politie en verzekering, bleek dat de politie en de schade expert twijfels hadden over de inbraken.
Niet veel later werd hij geroyeerd van de verzekering, want hij bleek fraude gepleegd te hebben.
Ruim 3 maanden is het huis niet verzekerd geweest.
Mijn man en k werden het echt beu, omdat er zoveel beloofd werd maar niks werd negekomen. En we zijn naar een advocaat gegaan.
Onze advocaat vertelde dat we een hele goede en sterke zaak hadden omdat we al zo ontzettend veel hadden ondernomen en hij telkens alles liet afweten.
In maart zijn we naar de rechtbank gegaan voor een kort geding om zo de volmacht van het huis te krijgen zodat we het kunnen verkopen.
De rechter wilde dat in eerste instantie niet omdat ze vond dat we het beter onderling konden oplossen. Na de uitleg van mijn avocaat en de toestemming van mijn ex hebben we de volmacht gekregen.
Wel onder voorwaarde dat mijn man en ik het zouden opknappen. Dat is te doen, maar we hebben nog en huis en 2 kids. Er kwam geen tijd voor te staan.
Mijn ex heeft beloofd alle betalingen te doen van de woning. De rechter accpeteerde dat ook.

Toen we de sleutel in mei kregen is mijn man er naartoe gegaan. Hij heeft er zo'n ontzettende bende van gemaakt. We hadden een serre, deze is afgebroken. De garage is 2 meter korter gemaakt en aan de achterkant afgewerkt met wat kunststof schrootjes, De hal is helemaal kapot gekrabd door de honden. Boven is er een enorme lekkage geweest doordat er iets kapot was bij de buurman. Dit is verzekeringswerk geweest, maar hij heeft het geld weer eens ergens anders voor gebruikt. De badkamer is aan alle kanten aan het verzakken. 2 Slaapkamers boven zijn helemaal gemollesteerd door een grote hoeveelheid katten die ze hebben.
Nu snapten we ook wel dat we de sleutel van het huis nooit mochten houden en ze altijd bij ons op visite kwamen in plaats van andersom.
Hij heeft mij dus ook niet verteld dat hij dit allemaal zou gaan doen met huis. Dus voor mij een complete nadelige verrassing.
We waren zo geschokt dat we de advocaat gebeld hebben en hj is de dag erop komen kijken.
Hij heeft hier foto's van genomen en dit vervolgens met de advocaat van mijn ex besproken. En nu komen ze steeds met het verhaal dat mijn ex geen oplossing kan bieden, want hij heeft een geld. In plaats van geld heeft hij alleen een hoop schulden gemaakt.

De bank heeft deze foto's uiteindelijk ook gekregen en die zijn zo geschrokken dat er binnenkort een taxatie plaats gaat vinden. Gelukkig zijn alle achterstanden inmiddels weer door mijn ex ingelost. Anders zouden ze deze taxatie meteen gebruiken voor een executieverkoop.
Het ergste van alles is dat het huis waar mijn man en ik in wonen wel overwaarde heeft doordat we het wel steeds netjes hebben bijgehouden. En de bank zal straks gaan zeggen dat wij het huis moeten verkopen om zo de restschuld te moeten inlossen. Alleen staan wij dan met onze 2 jonge kindjes van 2 jaar op straat!!
Dat maakt de bank niets uit.
En aangezien er zeker restschuld over zal blijven zal ik alles op mijn dak krijgen, want bij mijn ex valt er niets te halen.
Het huis is getaxeerd ( dat hebben wij gedaan in opdracht van de advocaat) op 95000 euro terwijl de hypotheekwaarde 146250 is.

Is er iets wat mijn man en ik tegen kunnen doen? Of is het normaal dat degene die zogenaamd geld heeft alles op zijn dak krijgt?

Ik hoop echt op serieuze en goede adviezen. Wij zitten er momenteel een beetje doorheen en weten ons echt geen raad meer.

Alvast heel erg bedankt,

groetjes, lightguardian

vrijdag 26 augustus 2011