Krijgt partner eigen geld terug als wij uit elkaar gaan?

1 reactie

Mijn vriend en ik hebben een huis gekocht. Nu "moesten" wij naar de notaris voor een samenlevingscontract en een testament. Mijn vriend stopt een groot bedrag eigen geld in de woning en wil dat hele bedrag terug als wij uit elkaar zouden gaan. Ik ben het daarmee eens. Andersom zou ik ook mijn eigen geld terug willen. Dus geen enkel probleem zou je denken.
De notaris zegt echter: jullie kopen dat huis samen. Dus is 50% van de een en 50% van de ander. Stel we kopen een huis voor 200.000 euro en we komen 40.000 euro te kort. Mijn vriend betaalt dan die 40.000, maar eigelijk zouden we allebij 20.000 in moeten leggen. Dus hij leent mij 20.000 euro en als wij uit elkaar gaan krijgt hij eerst die 20.000 terug en dan wordt de winst of het verlies van het huis gedeeld.
De notaris heeft het er maar over dat dat juridisch juist is en werd zelfs kwaad dat wij hem niet begrepen, maar wij hebben een andere insteek waar hij niet eens naar wilde luisteren. Als wij het perse zo wilden dat mijn vriend die 40.000 terug krijgt dan moesten er getuigen bij als we tekenden want ik zou zwaar benadeeld worden en het was juridisch onjuist.

Zijn wij echt zo raar bezig of is het een normale gang van zaken dat mensen hun eigen ingelegde deel terug willen?

woensdag 9 februari 2011