Levensverzekering

6 reacties

Mijn huidige vriendin heeft 3 jaar geleden haar relatie beëindigt met haar vriend. Dit is allemaal niet zonder slag of stoot gegaan. Ikzelf ook mijn relatie. Daarna hebben we een half jaar anti-kraak gewoond.
In deze tijd heeft mijn vriendin de helft van de kosten van de hypotheek betaald. Er waren afspraken gemaakt. Ook over de huisdieren die bij hem zouden blijven. Totdat hij zei dat de dieren hem niets meer deden en hij die naar het asiel wou brengen. Omdat wij geen huisdieren mochten hebben zijn we in haar huis gaan wonen. Ex naar een huurwoning. Hypotheek wordt door ons volledig betaald. Hier zijn afspraken over gemaakt.
Ik ondersteun mijn vriendin in de kosten (helft hypotheek) want zij kan dit anders niet dragen.

Er zit in de hypotheek ook een levensverzekering. Zij betaald voor hem, hij betaald voor haar. Maar hij betaald al 2,5 jaar niets hier aan. Deze kosten worden door ons betaald.

Mijn vraag is, vallen de kosten hiervan onder vaste hypotheeklasten of is dit een verzekering die beiden zijn aangegaan en ieder voor de ander betaald ?
Bij uitkering als het huis kan worden verkocht moet deze rekening bij uitbetaling worden gedeeld. Terwijl hij hier niets aan betaal heeft in de afgelopen 2,5 jaar. 30 x €100,
Dit is toch een hoop geld wat mijn vriendin goed kan gebruiken.

Kan iemand hier duidelijkheid over geven.

Met vriendelijke groet,

Dizo

woensdag 20 maart 2013