Mijn ex-vriend en zijn vader dreigen incassobureau op mij af te sturen, ben ik verplicht te betalen?

0 reacties

Ik heb 2 jaar een relatie gehad met een "jongeman" van 34 jaar oud. Hij zit al een aantal jaren in de schulden en is al een tijd onder bewindvoering. Na een jaar ben ik officieel bij hem gaan wonen. Ik schreef mij in bij de gemeente, maar het huurappartement stond op zijn naam. Ook alle rekeningen staan op zijn naam. Mijn naam is alleen terug te vinden bij de gemeente, omdat ik bij hem inwoonde/samenwoonde. Inmiddels sta ik weer bij mijn ouders ingeschreven in een andere gemeente. Mijn ex en zijn vader willen nu geld van mij, omdat het energievoorschot te laag was (er moet dus bijbetaald worden), er nog kosten zijn voor een meerpersoonshuishouden en er kosten zijn gekomen van de afvalcontainer. Ik heb mijn deel van de huur- en energiekosten elke maand netjes overgemaakt. Er staan geen afspraken zwart-op-wit. Het enige bewijs dat ik bij hem heb gewoond is dat ik ingeschreven was op dat adres. Ik ben op dit moment niet van plan om nog iets te betalen, aangezien ik 2 jaar lang veel meer heb betaald (zie hieronder over o.a. boodschappenpotje) dan hij en omdat hij mijn meubels mocht houden. Ik kan aantonen dat het mijn meubels zijn, maar als ik de meubels nu zou willen ophalen, wordt dat geweigerd, totdat ik het bedrag betaal. Ik heb de meubels uit liefde laten staan, aangezien hij in de schulden zit en geen geld heeft om nieuwe meubels te kopen én omdat ik nu terug bij mijn ouders woon en geen plek heb voor de meubels. Ik had aan hem een bedrag van 100 euro gevraagd en de originele afspraak hadden mijn ex en ik mondeling gemaakt. De afspraak was dat ik niets hoefde te betalen en hij mij alsnog 100 euro zou betalen voor de meubels. Nu is hij daarop terug gekomen en dreigen hij en zijn vader een incassobureau op mij af te sturen als ik het bedrag niet betaal. Ik vraag mij af of ik verplicht ben om het bedrag te betalen, omdat het huis niet op mijn naam staat, de rekeningen niet op mijn naam staan én omdat de rekeningen al betaald zijn door zijn bewindvoerder. Heeft hij een poot om op te staan? Zou een incassobureau deze zaak überhaupt aannemen? Of (excuus voor mijn taalgebruik) kan hij er gewoon in stikken?
Ik heb hem vaak gezegd dat ik op een goede manier uit elkaar wilde gaan; dat we elkaar een hand konden geven "Jammer dat het niets is geworden, maar veel succes in je verdere leven", maar ik heb het gevoel alsof ik nu genaaid wordt waar ik bij sta.(nogmaals excuus voor mijn taalgebruik). Ik heb al een keer gehoord dat als ik het geld betaal, ik meteen overal vanaf ben, maar het is inmiddels een principiële zaak geworden. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Zijn schulden bij mij en boodschappengeld:
Hij heeft ondanks zijn huidige schulden nog steeds niet geleerd hoe hij met geld moet omgaan. Ik heb regelmatig geld voorgeschoten voor kleding, schoenen etc. Ik zorgde er zelf voor dat hij zijn schulden bij mij afbetaalde, door een deel van zijn weekbudget (40 euro van de 70 euro per week) te eisen. Dit is goed gegaan en hij heeft alles netjes afbetaald bij mij. (Uiteraard heb ik een aantal dingen door de vingers gezien, uit liefde). We hadden een afspraak dat hij op vrijdag 30/40 euro in het boodschappenpotje zou doen en ik op maandag hetzelfde bedrag. Bijna elke week was zijn deel van het boodschappengeld op zaterdag of zondag al op en mijn deel (door hem) op woensdag, waardoor ik dus elke week extra geld in het boodschappenpotje moest doen om toch eten en drinken in huis te hebben. We hebben er vaak ruzie over, maar hij wist nooit waar het geld naartoe was gegaan. Wasmiddel, schoonmaakmiddelen en kattenvoer, betaalde ik vaak uit eigen zak ipv het boodschappenpotje, omdat er gewoon geen geld in zat!

zondag 19 april 2015