Onenigheid met ex bij verkoop huis!

3 reacties

Goedendag,

Ten einde raad hier de situatie,

Mijn ex en ik zijn door omstandigheden uit elkaar. Zij woont inmiddels 2 jaar ongestoord alleen in dat huis. Dit onder de volgende omstandigheden:

- Het huis staat sinds relatie breuk in gezamenlijk overleg te koop met onderwaarde.
- Alle kosten (g/w/l enz.) zijn voor haar rekening. (ik maak immers geen gebruik van het huis)
- Ik betaal haar 50 procent van de gezamenlijke hypotheek.
- Ik heb afstand genomen van vrijwel de gehele inboedel.
- De motorvoertuigen zijn verdeeld.

In de 2 jaar dat het huis te koop staat heeft mijn leven niet stil gestaan. Ik heb een half jaar bij mijn vader gewoond en woon inmiddels anderhalf jaar in een huurhuis.

In de tussentijd hebben we in overleg (we wilde immers allebei verder met ons leven) gekeken of ik het koophuis alleen zou kunnen dragen. Toen aan het licht kwam dat dit misschien wel mogelijk was zag zij het ineens niet meer zitten. Dit omdat ik anders "vette winst" zou maken als de economie zal aantrekken. Omdat zij dit blokkeerde ben ik dus gaan huren.

Recent van HAAR kant het voorstel een andere makelaar in de arm te nemen en het huis goedkoper aan te bieden. Ze wilde er vanaf en verder met haar leven. Dit met consequentie dat de restschuld wat groter word. Met vast inkomen uit loondienst en haar eigen BV was dit na eigen zeggen geen probleem voor haar zelf.

Ik ben op dit voorstel ingegaan. Dit omdat ik middels een persoonlijke lening (fiscaal aftrekbaar) maandelijks goedkoper uit zou zijn en dit boek eindelijk,na een hoop ellende, zou kunnen sluiten.

Inmiddels hebben we makelaar A op de hoogte gesteld en is makelaar B (die mijn ex zo graag wilde) ingeschakeld. Hier hebben we inmiddels in het koophuis overleg mee gehad. Bij dit overleg zijn we mondeling een nieuwe lagere vraagprijs overeen gekomen en zal het papierwerk in de loop der week volgen zodat makelaar B het aan kan gaan bieden.

MAAR NU:

Praktisch op het zelfde moment dat het huis (tijdelijk) uit de verkoop is gehaald zegt mijn ex haar vaste inkomen kwijt te gaan raken. Ze wil het ineens niet meer te koop aanbieden bij makelaar B en ligt alleen maar dwars. Ik voel me dus enorm belazerd en zit nu met een huis wat anderhalf jaar uitgeleefd is en niet te koop staat.

Ze dreigt nu nergens voor te tekenen.

Hierbij nog wat feitjes:

- Vrijwel al het contact tussen ons liep via whatsapp of email en staat dus zwart op wit
- Er is een mondeling overeenkomst met makelaar B incl. vraagprijs
- Dit alles is van haar kant gekomen
- Hypotheek is 50/50
- Los van het feit dat ik het hypotheek alleen zou kunnen dragen is het voor mij nu niet meer bespreekbaar haar uit te kopen. Ik ben immers wel doorgegaan met mijn leven.

Aangezien normaal contact of overleg van haar kant er niet meer in zit ben ik bang dat dit juridisch opgelost moet gaan worden. Ook al is dit al 2 jaar niet waar ik hoopte dat het op uit zou draaien zie ik geen andere oplossingen meer.

Na aanleiding van dit verhaal zou ik graag willen weten waar ik sta?, wat voor stappen moet ik nu nemen?. Kan het zo zijn dat ik, omdat ik meer inkomen heb, een groter deel restschuld over hou dan haar. Ik wil dit nu doorzetten en heb mijn keuze gemaakt zoals afgesproken was. Kan dit op gedwongen in deze situatie?

In afwachting van een reactie,

Mason

dinsdag 13 augustus 2013