recht geld van ex terug?

0 reacties

Meer dan een jaar geleden zijn m’n ex-vriend en ik uit elkaar gegaan. We hadden toen net twee maanden ervoor een huis gekocht en hebben niets zwart op wit gezet omdat we snel in ondertrouw zouden gaan. Stom natuurlijk, maar helaas niet terug te draaien.
Ik heb hier financieel veel verlies aan geleden omdat ik het meeste spaargeld had en dus de volledige inrichting heb betaald.
Aan bijna geen enkele belofte heeft hij zich gehouden maar ik kan ook niets omdat niets zwart op wit staat.
Van de belasting hebben we dat jaar veel teruggekregen.(op zijn rekening) Iets meer dan 1800 heeft hij extra gekregen puur door het huis. De helft daarvan behoort aan mij toe en heeft hij ook aan mij beloofd. Eerst deed hij alsof hij het geld nog niet ontvangen had, na veel gevraag bleek het al opgemaakt te zijn. Nu geeft hij geen gehoor meer en lijk ik nar mijn geld te kunnen fluiten.
Volgens kennissen moet ik dit geld kunnen krijgen omdat het huis op beider naam stond en ik in die tijd ook zijn fiscale partner was. Klopt dit? Of heb ik ook betreft belastinggeld geen poot om op te staan omdat er niets zwart op wit stond? (ten tijde van de aangifte waren we nog samen, een paar weken later niet meer)
Ik zou graag meer hierover willen weten van mensen die een soortgelijke situatie hebben gehad of weten wat voor stappen ik moet ondernemen.

Met vriendelijke groet,

Ilona

maandag 11 augustus 2014