Samen een bedrijf nu heb ik niks meer

0 reacties

Beste allemaal,
7 jaar geleden kwam ik een boerenzoon tegen, na een half jaar vroeg hij of ik op de boerderij mee wilde werken gezien ik geen baan meer had. Dat leek mij super omdat ik dierenartsassistente heb gestudeerd dus ik mocht en kon veel... De jaren verstreken we verhuisden 2 x tot hij een boerdrij kon overnemen.
Dat was een zware tijd al die jaren werkte ik volop mee ik nam zelfs werk van de loonwerker over, alleen had ik geen salaris hij onderhield mij.

In het laatste jaar dat we samen waren stelde ik een samenlevingscontract voor omdat mijn vriendinnen, (ook een relatie met boeren)dat ook op een andere manier hadden. Zij hadden bijv. 5000 euro per jaar dat er samengeleefd was afgesproken. Dat doen ze omdat het bedrijf dan na een echtscheiding of breuk niet failliet gaat.

Mijn ex - vriend vond dat een goed plan en zei: als alles achter de rug is doen we dat. Er moest een huis verbouwd worden en een bedrijf opgezet worden, dus zijn hoofd stond daar niet naar. Meerdere malen heb ik het nog gevraagd om dat gewoon even te regelen.

Nu is het helemaal fout gegaan en zijn we uit elkaar, geen ernstige ruzie maar inmiddels nijd van mijn kant. Hij heeft een bedrijf van een miljoen een gloednieuw huis nieuwe auto en zijn droom waargemaakt...

En ik.... Ik heb niks meer want we hadden geen samenlevingscontract. Inmiddels ben ik 30 ik heb geen baan en kan er moeilijk een vinden. Nu heb ik waarschijnlijk ook geen recht op een uitkering? omdat ik de afgelopen 6 jaar niet heb gewerkt op papier..
Kan dit zomaar dat je ineens geen toekomst meer hebt doordat je al je liefde en inzet in een bedrijf hebt gestopt.

Groeten biebs

maandag 2 november 2015