Samenwonen, partner eigen bedrijf, eigen woningen....advies gevraagd!

2 reacties

Hallo
Ik ben op zoek naar advies in een complexe situatie:
Mijn partner en ik zijn al 14 jaar samen en hebben 12 jaar geleden een testament en samenlevingscontract laten opstellen.
Inmiddels zijn we een hele tijd verder en is de situatie anders want er zijn 2 kinderen bijgekomen waardoor ik de laatste 8 jaar parttime werk en dus minder verdien.
Destijds hebben wij er op advies van onze accountant voor gekozen alles gescheiden te houden omdat ik toch niet voldoende kon bijdragen aan de hoge hypotheek.
Het bedrag dat ik normaal kwijt zou zijn aan vaste lasten zou ik nu sparen. Helaas is dat door het parttime werken niet helemaal gelukt als gepland.
Nu ben ik natuurlijk tevreden dat ik al die tijd zo weinig lasten heb gehad maar aan de andere kant......ik bouw dus ook niks op.
Als wij uit elkaar zouden gaan heeft hij een huis, een zaak en 2 appartementen. Ik heb niks, als wat spaargeld.
Mijn partner zegt dat ik maar beter blij kan zijn dat we het zo geregeld hebben, want het huis is nu veel minder waard ( -70.000 euro ) dan toen dus dan zou ik nu alleen maar schuld hebben. ( Van de andere kant heeft hij zijn 2 appartementen al bijna afgelost. )
Dat is natuurlijk wel zo, maar er is nu ook niks geregeld over partneralimentatie waardoor ik alleen recht heb op kinderalimentatie.
Nu staat het uit elkaar gaan gelukkig niet op de planning maar het is natuurlijk wel slim hier bij voorbaar over na te denken.
Wat vinden jullie?
Alvast bedankt!

dinsdag 15 april 2014