Schuld opgebouwd onder 2 namen ivm oude hypotheek

1 reactie

Hallo,

Eerst wat voorgeschiedenis:
Ik heb 4 jaar samengewoond met mijn ex, waarvan 1 jaar in een koopwoning. Op het moment dat wij uit elkaar gingen kon hij in het huis blijven wonen. Hij heeft de hypotheek overgenomen met zijn ouders als garantstelling.
Nu zat er bij de hypotheek die wij toen der tijd hadden afgesloten een zogenaamde Opstap Hypotheekverzekering. Deze verzekering stond op beider namen.

Nu, 7 jaar later, krijg ik sinds juni 2014 maandelijks een rekening van 72 euro voor deze verzekering.
De eerste brief heb ik bij mijn ex in de deur gedaan (alleen zijn naam stond op de polis)
de tweede keer ben ik zelf gaan bellen. Bleek dat dit een verzekering is die nog steeds op beide namen staat en gekoppeld was aan de hypotheek (die dus niet meer bestaat)
Er is alleen nooit meer iets betaald.
Hierop heb ik contact opgenomen met mijn ex en gevraagd of hij het wilde regelen. Dat zou hij doen...
U raadt het al: de volgende brief viel van de week op de mat.
Zelf weer gebeld, met de vraag of ze de verzekering op konden zeggen. Ook vermeld dat ik het wel erg vreemd vond dat ik 7 jaar niets, maar dan ook niets gehoord had, dit werd beaamd door de mevrouw aan de telefoon, er waren al die jaren nooit brieven naar mij toegestuurd (wat de mevrouw aan de telefoon ook al erg vreemd vond)
Alle brieven en rekeningen zijn al die jaren naar zijn adres verstuurd en hij heeft mij daar nooit iets over verteld.
Nu staat er een bedrag open van 9500(!!!!!!!) euro.

Mijn probleem:
De verzekering staat op onze beider namen, maar ben ik nu ook verantwoordelijk voor het betalen van de openstaande bedragen??
Ik kan mij bijna niet voorstellen dat dit zo kan zijn. Ook omdat er (denk ik) in de akte overschrijven van het huis vermeld staat dat alle lasten van hypotheek en huishouden voor zijn rekening zijn. Ook weet ik nu pas na 7 jaar dat er geld open staat.

Ik hoop dat jullie mij advies in deze kunnen geven, ik weet nu even niet wat ik moet doen.... (verzekering heb ik vandaag uiteraard stopgezet)

Alvast bedankt!!!

donderdag 31 juli 2014