uit elkaar gaan zonder samenlevingscontract

4 reacties

hallo, ik woon al bijna 5 jaar samen met mijn voormalige ex en na diverse malen beloofd te hebben dat wij ofwel zouden gaan trouwen ofwel een samenlevingscontract zouden nemen lijkt de relatie nu opnieuw dood te bloeden.

we hebben samen 2 kinderen die met mij meegaan als we uit elkaar gaan maar helaas ben ik er toen ingestapt zonder mn verstand te gebruiken en heb alles opgegeven dus het enige dat nog echt van mij is zijn mn fiets en mn pc.

om hier al mijn problemen te vertellen zou heel veel ruimte en tijd innemen dus probeer ik het zo kort mogelijk te houden, na diverse ruzies te hebben gehad en iedere keer de dreigementen naar mn hoofd te hebben gehad dat ik maar op moet rotten wil ik nu ook daadwerkelijk weg.

Ik heb zelf een klein inkomen doordat ik 2 dagen in de week werk en het geld dat ik verdien wordt gebruikt voor de boodschappen dus heb ik aan hem gevraagd of hij mij in ieder geval wil helpen om een nieuwe start te maken door middel van de meubels mee te geven of een startbedrag mee te geven maar hier wil hij niets van weten ik moet gewoon weg en als ik hier moeite mee heb dan moet ik maar meer dagen gaan werken om te sparen.

nu hoor ik van deverse kanten dat als je 5 jaar samenwoont je automatisch recht heb op de helft van alles maar ik twijfel aan de juistheid van deze informatie dus zou ik graag van u willen horen wat nu precies mijn rechten zijn.

zaterdag 3 april 2010