Wat wijzigen in samenlevingscontract t.a.v. partneralimentatie en partnerpensioen bij komst van een kindje

5 reacties

Hallo,

Mijn vriend en ik zijn in verwachting van ons eerste kindje. We zijn niet getrouwd, maar hebben wel een samenlevingscontract en mijn vriend heeft het kindje erkend. Het gezag zal hij na de geboorte aanvragen.
Tot nu toe brachten wij ongeveer evenveel inkomen in in ons huishouden. Met de komst van ons kindje zal ik minder gaan werken en daardoor minder inkomen inbrengen. Ik zal ook minder pensioen opbouwen. Wij vragen ons nu af hoe we e.e.a. eerlijk kunnen afspreken en laten wijzigen in ons samenlevingscontract als wij onverhoopt uit elkaar zouden gaan. Want ik heb dan al die tijd minder pensioen kunnen opbouwen en moet maar afwachten of ik op dat moment weer een baan zou kunnen vinden voor meer uren per week.
Is het reëel dan iets op te nemen in het samenlevingscontract dat de pensioenen die we binnen onze relatie hebben opgebouwd 50/50 verdeeld worden en dat ik recht heb op partneralimentatie (onder de voorwaarde dat ik op zoek ga naar een baan voor ongeveer evenveel uren als voor de komst van het kind)? Hoe zou je zoiets goed kunnen regelen/verwoorden in het samenlevingscontract?

Groeten vlindertje83

vrijdag 2 mei 2014