bedrijfsongeval EHBO of huisarts?

1 reactie

Dag allemaal,

Ik heb een vraag:

Bij ons op het werk geld het beleid dat, als je een bedrijfsongeval krijgt met letsel dat behandeld moet worden, dat je standaard naar de EHBO post van het ziekenhis gebracht wordt, terwijl de meeste ongevallen met letsel ook gewoon bij de huisarts behandeld kunnen worden.

Het nadeel van dit beleid is, dat als je voor behandeling van lichte letsel naar de EHBO post gaat in het ziekenhuis, dit ten koste gaat van je eigen risico, terwijl dit niet het geval is bij de huisarts.

Als het bedrijf je verplicht om naar de EHBO post te gaan in plaats van de huisarts kun je dan de kosten verhalen bij het bedrijf?
Op dit moment wil het bedrijf alleen de kosten vergoeden als aangetoond kan worden dat het bedrijf schuld heeft aan het ongeval door bijv. nalatigheid

Ht argument voor de verplichting is dat we een heel aantal medewerkers hebben die verder weg wonen van het werk en dat het geen doen is als iedereen naar zijn eigen husarts gaat.

Ik ben zelf secretaris van de ondernemingsraad bij ons op het werk en dit is binnen ons bedrijf een belangrijk thema.

Wij zijn zelf van mening dat als het bedrijf je verplicht om naar de EHBO post te gaan en je mag niet naar je eigen huisarts, dat het bedrijf de kosten op zich zal moeten nemen ook als het ongeval je eigen schuld is.

Zou iemand mij kunnen vertellen of wij goed zitten qua mening of dat er nog andere dingen meespelen die wij misschien nu over het hoofd zien?

groeten

MJJ Beulakker

vrijdag 11 januari 2013