Blijvend letsel na ongeval op de werkvloer

1 reactie

Hallo, 8 jaar geleden heb ik een conflict gehad met een van mijn cliënten. Tot 2 keer toe werd ik middels een trap en kopstoot met mijn nek over de badrand geslagen. Vele onderzoeken en scans volgden,conclusie whiplash en hersenkneuzing.
Destijds heb ik daar 2 keer melding van gemaakt in een daarvoor bestemde commissie binnen de stichting,maar hier is niet veel mee gebeurd. Er werd zelfs gezegd; dat zijn de risico's van het vak.... Ik had de zorg alleen voor mijn kinderen,en durfde verder ook vrij weinig te ondernemen. Er is ook nooit een gesprek geweest,over de eventuele gevolgen die op langere termijn ook op konden treden,en hoe dan te handelen.
Na jaren van sukkelen,ziek melden ( wat ik vreselijk vond,want ik had de leukste baan van de wereld) toch tot de conclusie moeten komen,dat het geen haalbare kaart meer is voor mij. De huidige clustermanager moet nu dus dealen met iets uit mijn verleden,destijds werkte ze nog niet binnen de stichting.. Ik kan alleen maar vol lof over haar zijn,ze is ontzettend begripvol,en op haar advies,hebben we de stichting alsnog aansprakelijk gesteld. Het zal een verzekeringskwestie worden,maar omdat de zaak verjaard is, heb ik helaas pech.
Heeft iemand ooit in een soortgelijke situatie gezeten? En heeft het zin om een advocaat in de arm te nemen? Het gaat me niet om er een geld bedrag uit te slepen,want ik ben kwijt wat ik het liefste deed. Maar...mijn gezin draait nu op voor de gevolgen. Mijn energie level is zeer beperkt, heb last van uitvalsverschijnselen,enz. Er zijn veel dingen die simpelweg niet meer kunnen,en dat vindt ik een bittere pil..

woensdag 7 mei 2014