8 honden uitgelaten in tuin

2 reacties

Help. Hebben wij een zaak? Wordt er een wet of iets dergelijks overtreden? Kan iemand ons helpen denken jullie?
Korte samenvatting;
Rijtjeshuis. Koopwoning. Buren met 8 hondjes die niet uitgelaten worden behalve in hun eigen tuin. De stankoverlast is gigantisch. Vele malen gevraagd om schoonmaken, urinelucht zit in de grond en in de schutting. Wij kunnen met geen mogelijkheid buiten zitten. Denk ook aan strontvliegenplaag, muggen maar ook muizenoverlast. Zij willen geen vallen plaatsen vanwege hun hondjes.

8 honden is een kennel. Zijn hier geen verplichtingen voor? Buren geven aan "leefgeld" te krijgen en dus geen geld te hebben om een nieuwe schutting te betalen of de grond af te graven. Mogen zij wel in het bezit zijn van 8 honden? Ik kan de regelgeving hier over niet op internet vinden.
Hun hele huis stinkt, als de deuren open staan ruik je een dierentuin in het kwadraat. Hun platdak is een rommel maar ook gevuld met uitwerpselen van katten, alle katten uit de buurt doen ondertussen hun behoeftes daar. We hebben regelmatig aangegeven dit op te ruimen maar dit weigeren zij. Dus wordt het alleen maar erger.

Hun keuken mist een plafond, de bedrading hangt los. Er staat een gasfles in de volle zon op het dak.

Hun huis vertoond uitermate achterstallig onderhoud.

Toen we deze klachten hebben doorgegeven aan de wijkagent en vervolgens aan de gemeente nam de buurtbemiddeling contact met ons op. Zij regelden een gesprek met de buren en ons maar dit weigerden de buren en dus is het niet doorgegaan. Einde procedure. Er is echter nog geen conflict maar dat kan natuurlijk niet lang meer duren.

Wanneer kan een woning onbewoonbaar worden verklaard?

We hebben een maand geleden nogmaals een brief gestuurd naar de gemeente maar eigenlijk weten we niet wat zij voor ons kunnen doen. We weten gewoon niet bij wie we aan moeten kloppen. De brandweer komt binnenkort sowieso in de buurt maar als zij bezoek weigeren dan mag dat en zullen de gevaren ook niet boven water komen.

Radeloos zijn we, helemaal met een kleintje op komst.

Wat weten jullie? Wat raden jullie aan? Uiteraard missen er nog wat acties die we al wel hebben ondernomen. Dat heeft ons in ieder geval al genoeg geld gekost en nu is de koek dus op.

Alvast heel erg bedankt voor eventuele tips.

Vriendelijke groeten,
EvL en CJ

vrijdag 21 augustus 2015