auto's onderhouden en slopen in de achtertuin en voortuin met geluidsoverlast

1 reactie

Misschien is deze vraag al eens eerder gesteld, ik kan het zo snel niet vinden, dus ik doe maar een poging.....

Ik vraag mij af in hoeverre het toegestaan is dat buren hun achtertuin gebruiken als garage. Er staan gemiddeld 2 autowrakken in de achtertuin en een aftands bestelbusje.
De buurman sloopt onderdelen van de oude auto's en loopt de hele dag te slijpen en te lassen om die zooi bij een andere auto er weer op te zetten. Helaas heeft de buurman door de recessie zijn zaak moeten sluiten en hangt dus nu de hele dag rondom huis. In de weekenden rijdt hij festivals af met een snackwagen waar hij thuis ook het eea voor voorbereid.
Ik zeg eigenlijk nooit wat over de rommel en het geluid en de kooklucht, maar sinds vandaag heeft hij hier ook nog eens de muziek hard bij aanstaan.
Deze mensen klagen werkelijk over alles wat ik doe en hebben bij de vorige bewoners zeker al een keer of 6 een rechter ingeschakeld over allerhande zaken en nooit hun gelijk gekregen. Deze mensen zijn uiteindelijk gevlucht.
In de 1,5 jaar dat ik hier woon heb ik eigenlijk nooit woorden met ze gehad maar mijn verzoek de muziek wat zachter te zetten viel schijnbaar verkeerd en al het oud zeer kwam eruit in een enorme scheldpartij. De buren klagen vooral over de buitenverlichting die volgens hen de hele nacht brand. Om hen tegemoet te komen heb ik toen ik in het huis kwam wonen de bewegingsschakelaar vervangen door een dag/nacht schakeling zodat het ligt niet constant knippert (er leeft hier het een en ander aan marters ed) en ook de nieuwe buitenlamp bij de garages, met bewegingschakelaar, is zo afgesteld dat hij nauwelijks aangaat (ik moet zwaaien naar de lamp om hem aan te laten gaan).
Naast alle troep in de tuin wordt hun tuin ook niet echt onderhouden en groeit een bruidssluier meterslang over mijn haag heen. Ook daar zeg ik niets van en haal deze voor zover het gaat steeds maar weer weg om te voorkomen dat mijn haag stuk gaat.

Communicatief is de buurman niet erg vaardig en hij heeft een bijzonder kort lontje en laat zijn vrouw alle discussies voeren. Verder is hij behoorlijk agressief en ben ik als alleenstaande vrouw best een beetje bevreesd voor hem (schijnt dat hij in het verleden al eens vast gezeten heeft).
Einde discussie bij de buurvrouw vandaag: ik ben hier helemaal klaar mee.........maak jij je muur maar hoger dan heb je geen last van ons.....terwijl notabene de vorige bewoners voor de rechtbank gestaan hebben omdat ze meenden dat de muur te hoog was....

donderdag 7 augustus 2014