Bovenburen gooien vannalles op mijn terras (o.a. ook stenen)

0 reacties

Ik heb een vraag,

Ik woon in een flat met 10 verdiepingen en zelf woon ik op de 1e verdieping. Sinds kort is mijn balkon terras geworden. Hij is verdiept en heeft bloembakken als afscheiding en een klein trappetje naar een stoep die achter de flat langs loopt en in verbinding staat met een speelveld. Nou zag ik dit probleem al een tijd geleden aankomen en heb ik het aangekaart bij de buurtpreventie en de vergaderingen van de bouwvereniging.

Nu is het dus zo dat het eerder 'normaal' was dat de bewoners van de flat hun troep over het balkon heen gooien. Hier werdt niks aan gedaan want het kwam in de struiken terecht die er hiervoor stonden. Echter nu komt alles op of vlak naast mijn terras terecht. Mijn dochter zat in de zandbak en werdt overladen met babymelk. Toen mijn zusje en ik op het balkon zaten kwam er een stuk tegel naar beneden vallen op mijn terras. Ook een spiegel en een glazen lamp zijn de afgelopen dagen naar beneden gegooid. En dan heb ik het nog niet over het afval wat niet levensgevaarlijk is maar wat ook naar beneden gegooid wordt.

Nou weet ik niet waar het vandaan komt. 9 verdiepingen boven mij en als het op de grond ligt kan ik niet meer zien wie ze gooit. Ik heb de woningbouw ingeschakeld en de wijkbeheerder is vandaag de bovenliggende buren alle 9 langs geweest (die thuis waren) om aan te geven dat spullen van het balkon af gooien gevaarlijk is. Nou weten die mensen dat zelf ook wel omdat ze weten dat onze balkons een verbreed terras geworden zijn. Ik verwacht dus ook niet dat ze zich ook maar iets van die opmerking aan zullen trekken. Ook de wijkagent is op de hoogte, maar kan niks doen.

Weet iemand of er bij dergelijke situatie mogelijkheden moeten zijn om te verhuizen? Kan ik vragen aan de woningbouw of ik naar een andere woning mag?

Ik kan mijn kinderen niet meer op het balkon laten spelen. Als er een tegel op hun hoofd komt kunnen ze het niet na vertellen. Ze zijn te jong om te zeggen dat ze vlak bij het raam moeten blijven.

maandag 30 juli 2012