Bovenbuurman weigert vloerisolatie te plaatsen door geluidsconflict met verhuurder

1 reactie

Twee jaar geleden werden de galerijen van onze flat vervangen en moest iedereen tijdelijk naar een wisselwoning. Die wisselwoningen werden door de woningbouwvereniging voorzien van laminaatvloer met alleen aluminium isolatie. Nadat alle drie de flats voorzien waren van nieuwe galerijen was iedereen weer in zijn eigen woningen en kwamen in de wisselwoningen nieuwe definitieve bewoners waarbij men kon kiezen om de laminaatvloer te behouden.

De nieuwe bewoner boven mij is echter iemand die graag hard muziek afspeelt op cd en regelmatig ook nog tot 3 uur s'nachts. In het begin (september 2015) ben ik in 3 maanden 3 maal bij hem langs geweest om te vragen het geluid te minderen en zijn BAS speaker op schuimplastic te plaatsen ten einde minder geluidsoverlast van hem te hebben. Na de derde maal in december nogmaals getracht hem te overtuigen van het volume van zijn muziek met het verzoek waarom ik verplicht werd gesteld naar zijn muziek te moeten luisteren.

Afgelopen weken liep het echter weer de spuigaten uit en heb ik op een rustige middag, zo dat ik wist dat hij rustig was en ik gekalmeerd, langs gegaan teneinde te proberen hem te overtuigen van zijn geluidsoverlast. Na een lang en vooral rustig gesprek kreeg ik van hem het antwoord dat toen hij hier kwam wonen de laminaat vloer werd aangeboden door de woningbouw vereniging maar dat hij toen niet wist dat er totaal GEEN geluidsisolatie onder zat. Hij zegt dat hij in conflict is met de woningbouw vereniging omdat hij vind dat de woningbouw vereniging maar die geluidsisolatie alsnog moet aanbrengen en niet hij, en dat hij daarom ook nu nog steeds niets gaat doen aan geluidisolatie.

Het gevolg is wel dat ik als hartpatiënt i.p.v. rust nu meerdere dagen van de week tot diep in de nacht zijn dreunende en harde muziek moet aanhoren en zeker in de weekenden wanneer zijn uitgaansvrienden bij hem thuis langs komen voor een gezellig drank avondje.

Wat kan ik hier nu hier nog aan doen behalve naar meldpunt overlast gaan (daar heb ik ook al een melding gedaan) of politie inschakelen. Ik moet namelijk wel hier met die man nog blijven wonen en ook samen in de lift kunnen staan zonder elkaar telkens allerlei verwijten te moeten (of willen) maken?

vrijdag 29 januari 2016