Buren blijven klagen over geluidsoverlast kind

28 reacties

Hallo mede forum-gebruikers,

Graag hoor ik meningen over het volgende.

Onze buren klagen enorm over de 'geluidsoverlast' die zij hebben van ons zoontje van 8. Waarheid is dat onze zoon inderdaad soms wel eens flink huilend wakker kan worden, vooral wanneer hij oorontsteking heeft, te warm of nachtmerrie. Maar zoals jullie snappen is dit gelukkig niet dagelijks, maar wel een paar keer per jaar helaas. Hij is niet de beste slaper, slaapt tot 6.00/6.30 en is dan wakker.
We wonen in aangrenzende rijtjes koophuizen, voormalige arbeiderswoningen dus helaas niet goed geïsoleerd.
Buren zeggen dusdanig last van huilen, stemgeluid, geluid van het bed, en zelfs van het 'lawaai van het lichtknopje" te hebben dat hun leven 'ondraaglijk' is en zij hun werk niet meer naar behoren kunnen vervullen (u snapt dat wij dit nogal raar en overdreven vinden).

Wanneer ons zoontje huilt gaan we er altijd direct naartoe om te troosten en sinds de buren klagen gaan we -wanneer hij blijft huilen- met hem naar beneden zodat zij minder 'overlast' hebben.
Wij staan hier zelf overigens niet achter want huilen, betekent dan voor hem leuk naar beneden, maar goed.

Wij vinden zelf dat de overlast enorm meevalt. Wij slapen zelf prima, functioneren overdag ook prima, net als zijn broertje, en ja soms (als hij ziek is) balen wij ook en worden we wel eens op een midden-in-de-nachttijd wakkergemaakt maar ja, dat risico heb je altijd met een kind!

Buren bestoken ons met eerst klagen aan de deur, daarna tientallen sms-en, tientallen mails, buurtbemiddeling, wij voelen ons belaagd inmiddels en hebben DAAR overlast van.

Zij willen dat wij isolatie van de kamer betalen, of ons zoontje elders laten slapen. Isoleren kost enorm veel geld, dit omdat het (volgens specialist NSG) niet helpt als je alleen wat tegen de muur plakt maar isolatie moet ook onder de vloer, in het plafond, muurkast etc, stopcontacten moeten geïsoleerd. Wij hebben de buren dus aangeraden oordopjes te proberen (desnoods vergoed op maat door ons) of hun mooie, nieuwe, leegstaande, goed geïsoleerde tweede verdieping met badkamer te betrekken als slaapkamer (zij hebben uitwijkmogelijkheid, wij niet). Zij zeggen stomweg, wij gaan geen oordopjes gebruiken of verkassen omdat we wakker worden van jullie kind. Tja......
Buren vinden, ons kind geeft hen 'dramatische' overlast dus wij moeten betalen, verkassen, probleem oplossen.

Sinds wij dat weigeren te doen dreigen ze met 'verdere stappen'. Geen idee wat die dan inhouden maar laat maar komen, wij hebben een rechtsbijstand en doen niets fout in onze ogen een kind dat soms huilt hoort toch bij gewone leefgeluiden? We spelen geen muziek ofzo! En als dat voorkomt duurt het geluid natuurlijk ook geen uren!
Probleem is dat deze mensen nu ook over andere dingen gaan zeuren.
Zo beginnen ze nu (twee jaar nadat ze hier zijn komen wonen) opeens over overlast van een klein boompje, niet voor dit topic maar dat te dicht bij de schutting staat en wat ze weg willen hebben.
Oftewel, zeuren, zeuren, zeuren, mijn vraag na dit verhaal is;

Kan je deze mensen zeggen ONS niet meer lastig te vallen? Dat we geen contact meer willen, geen mails, sms, buurtbemiddeling of wat voor gezeur dan ook?
Of krijg je daar zelf problemen mee?

Hartelijk dank voor de reacties!

dinsdag 17 september 2013