Buren van de sportschool op een industrieterrein hebben geluidsoverlast

1 reactie

Vandaag rond 10:00 uur was ik mijn oefeningen aan het doen in de sportschool dat zich bevindt op een industrieterrein en heeft volgens Bag-Viewer een industriefunctie. Bij één oefening laat ik regelmatig een stang met gewichten (120-150kg) op de grond vallen. Je kunt je wel voorstellen dat het wat geluid kan veroorzaken. Het gaat dan om de lage tonen. De vloer van de sportschool is daarnaast beperkt dempend. Tijdens het doen van deze oefening werd ik aangesproken door een medewerker van de sportschool met de boodschap dat ik de stang met gewichten niet op de grond kon laten vallen, maar dat ik het rustig moest neerzetten. De buren (bedrijf) hadden er namelijk last van. Tja, dat gaat niet met zo'n gewicht. Vorige week deed ik dezelfde oefening, maar toen werd ik niet aangesproken.

Voordat ik mij ging inschrijven bij deze sportschool ben ik bij meerdere vestigingen wezen trainen. In een andere sportschool, dat zich bevindt onder appartementen en boven bedrijven (Domino's pizza, Subway), heb ik geïnformeerd of het mogelijk was zulke zware gewichten te laten vallen. De medewerker zei dat er niet moeilijk gedaan wordt over het laten vallen van zulke zware gewichten. Ik had toen daar getraind en inderdaad, ze deden niet moeilijk! Mijn aanname was dat het ook mogelijk was om geluid te maken bij de vestiging op het industrieterrein waar ik aangesproken werd. Om deze reden heb ik twee weken geleden abonnement afgesloten bij de sportschool, zodat ik de oefening kan doen. Bij het contract is het Nederlands recht van toepassing. Ook staat in mijn contract dat ik als clublid de huisregels binnen de sportschool zal naleven.

Mijn assumptie is dat het mogelijk is om geluid te maken, omdat de sportschool zich op een industrieterrein bevindt, maar ik kan het verkeerd hebben. Dus mijn vragen aan jullie zijn:
- In hoeverre is het geoorloofd om geluid te maken in een sportschool dat zich bevindt op een industrieterrein?
- Welke wettelijke afspraken zijn van toepassing op mijn verhaal?
- Hoeveel waarde kan er gehecht worden aan de afspraken die buren met elkaar hebben gemaakt?
- Bestaat er een mogelijkheid om het contract vroegtijdig te beeïndigen?

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Groeten,

David

woensdag 30 april 2014