Burenoverlast, geluid, lawaai en verval

3 reacties

We hebben al geruime tijd last van onze buren. We wonen in een 2-onder-1-kapwoning (koopwoningen). Het is begonnen met geluidsoverlast van de honden. Deze blaffen wanneer ze uitgelaten willen worden of wanneer ze alleen thuis zijn. Binnen is dit duidelijk te horen, wanneer wij de radio of tv aanhebben horen we het nog maar hier willen we niet moeilijk over doen. Ze horen misschien ook wel eens iets van ons. Het vervelende is dat het na 23.00 uur 's avonds nog steeds gebeurt, eerst binnen een luid geblaf en vervolgens gaat het buiten nog een hele tijd door. Onze kinderen (1 en 2 jaar) worden er geregeld wakker van.
De buren onderhouden het huis en de tuin niet, dit verkeerd in vervallen staat. (Na wat ik begreep hebben ze zelf veel lekkage en geen badkamer en warmwatervoorziening). Aangezien het huis aan de onze vast zit zijn we bang dat we hiervan ook problemen gaan krijgen. Het is nu al zo dat je de stank regelmatig bij ons binnen kunt ruiken, dit is heel duidelijk de geur die bij hen thuis hangt (honden, rook, zweet, verwaarlozing, geen pers. verzorging enz.) Bij ons op zolder en in de meterkast ruik je het altijd, in de andere ruimtes is dit soms het geval. Buiten merk je het wanneer de voordeur open geweest is dan blijft de lucht lang hangen in de voortuin en zomers wanneer ze een raam open hebben en door het warme weer de lucht erger wordt.
Onze tuin groeit vol onkruid, er is geen weghalen tegen aangezien de tuin van de buren meer weg heeft van een oerwoud.
Wij hebben ons huis nu ruim 1,5 jaar te koop maar krijgen geen kijkers. Volgens de makelaar is dit het geval door de staat van het huis van de buren. Dit kan ieder mens in een oogopslag zien.
Gemeente is al een aantal keren geweest maar kijkt in de voortuin en zegt dan dat het eigen verantwoordelijkheid is. De buren willen niet geholpen worden dus kunnen ze niets doen. De buren zien zelf niet in dat er een probleem is. Politie (wijkagent) hebben we diverse malen gesproken maar deze wil niet langskomen en niets ondernemen.
Onze vraag is nu kunnen we iets beginnen tegen de buren?? Aansprakelijk stellen voor woongenot of voor schade ivm moeilijker verkopen/daling woningwaarde?

zaterdag 5 november 2011