Buurconflict over geluid

1 reactie

Mijn ouders hebben nieuwe buren gekregen, een eenoudergezin met 4 basisschoolkinderen.
De betreffende moeder is wat normen en waarden betreft duidelijk anders ingesteld dan de gemiddelde nederlander.
Haar kinderen mogen stampen, rolschaatsen in huis, met deuren slaan, tegen een slecht geïsoleerde muur staan tetteren met een trompet op de meest onmogelijke momenten en als ze verzocht wordt één en ander aan te passen of in overleg te doen wegens overlast, dan moet men zich maar niet met haar bemoeien.

Mijn ouders hebben uiteraard na meerdere vruchteloze pogingen tot dialoog de woningbouwvereniging ingeschakeld en zijn daar tot 2x toe geweest om te praten met de buurvrouw en woningbouw. De eerste keer kwam buurvrouw niet opdagen en de tweede keer weigerde ze een woord te zeggen.
Nu schijnt mevrouw in een 'traject' te zitten volgens de woningbouw. Welk traject is niet bekend helaas.

Nu is door de buurvrouw de politie gebeld. Want ja, mijn ouders willen niet de hele dag die herrie aan het hoofd en doen de radio aan om haar te overstemmen (niet slim, heb ik ze ook al verteld). Maar wat kunnen ze nu het beste doen ?
Ik heb aangeraden :
- logboek bijhouden : welke herrie, op welke dag en hoelang
- bij overlast zelf politie bellen (en weer, en weer, en weer)
- continu in contact blijven over de overlast met de woningbouw

Zijn er nog meer of betere tips ?
Kan de buurvrouw op enigerlei wijze tot rede gebracht worden ? Of wordt dit een langslepende zaak waarin de volhouder wint ?
En welke rol dient de woningbouw eigenlijk op zich te nemen, want ik heb nu het gevoel dat zij het liefst de boel laten sudderen zolang het gaat en mijn ouders niet elke dag 10x aan de telefoon hangen.

woensdag 17 maart 2010