Dagelijks gebruik nood/brandtrap en resonantie

2 reacties

Al een groot aantal jaren speelt er een conflict in ons appartementencomplex van 7 appartementen over het dagelijks gebruik van de ijzeren/stalen nood/brandtrap waarbij de bewoner van nr. 2 last heeft van resonantie als gevolg van dit dagelijks gebruik aangezien de steunpunten van deze ijzeren/stalen nood/brandtrap in de muur van appartement 2 zitten, c.q. bevestigd zijn.
Ook de postbode, krantenbezorger, reclamebezorgers, bezoekers maken veelvuldig hier gebruik van om op de galerij te komen.
De bewoner van appartement 2 is gedeeltelijk arbeidsongeschikt en is dus grote gedeelte van de dag thuis en heeft de overige bewoners gevraagd dan ook geen of zo weinig mogelijk gebruik te maken van deze ijzeren/stalen nood/brandtrap. Helaas zonder gewenst resultaat.
2 Bewoners van de appartementen 2a en 4a vinden dat zij hier dagelijks gebruik van mogen maken en vinden de veroorzaakte overlast resonantie te verwaarlozen. deze beide bewoners vinden dit geen nood/brandtrap maar een gewone toegangstrap.Bewoner van appartement 2 moet hier meer leren leven vinden zij.
Het gevolg is dat wij er tijdens algemene ledenvergaderingen niet uitkomen en dat er af en toe dan ook redelijk uitgevallen wordt door de verschillende bewoners van nr's 2, 2a en 4a naar elkaar. Ik als bewoners van appartement 6a hoor ook de postbode, krantenbezorger, reclamebezorgers, bezoekers etc naar boven komen via deze naar mijn mening ijzeren/stalen nood/brandtrap. Zelf gebruik ik deze ijzeren/stalen nood/brandtrap niet aangezien ik het een kleine moeite vind om misschien 30 tot 50 meter om te lopen om bij mijn auto te komen.
De overige bewoners worden hier nu erg moe van dit gekift over het gebruik van de ijzeren/stalen nood/brandtrap en willen eigenlijk wel eens een definitieve uitspraak van een bevoegd juridisch orgaan waarvan de uitspraak bindend is.
Graag wil ik dan ook advies ontvangen welke stappen ondernomen kunnen worden om nu eens duidelijkheid te krijgen over bovenstaande.

dinsdag 1 juni 2010