(geluids) overlast van café

4 reacties

Hallo allemaal,

ik zit met wat problemen door onze buren en misschien heeft hier iemand een idee.
Ik ben een maand geleden verhuist naar een mooie woning boven een café. Er werd toen door de verhuurder gezegt, dat de jongeren van het dorp er soms op het weekeind zijn maar het voor de rest lekker rustig is en de voormalige huurder er ook geen last van had.
Nou ja dus ik ging er twee avonden (eentje door de weeks en eentje op het weekeind) langs en er waren maar een paar oudere heren en er stond overall dat roken er niet toegestonden is , wat voor mij heel belangrijk is in verband met longproblemen.
Nou ja nu een maand later blijkt dat dat zo allemaal niet klopt… er wordt zeker gerookt (we hebben het zelf gezien toen ol er een paar keer langs ging en de woning stinkt er ook naar) en ik heb elk weekeind overlast door dubstep en techno, behalve een avond toen een metal festival was. Door de weeks spelen ze ook best muziek maar dat is allemaal prima, ze stoppen om een uur en het is ook oké qua geluidshoogte en dat is voor mij prima. Ik ging ervan uit dat er zeker wat muziek gespeelt gaat worden en ook dat er af en toe wat feestjes zouden zijn, maar het is elke weekeind en ze sluiten ook niet om drie uur (openingstijden) maar gaan lekker tot vijf uur door.
Dus ja, aan slaap is de hele nacht niet te denken. Wat kan ik doen, en wat mag ik doen?
Ik ben harstikke moe en weet niet echt of ik überhaupt iets mag zeggen, omdat ik er natuurlijk mee akkord ging boven een café te wonen….maar het is niet alleen vreselijke herrie, ook de trillingen zijn heel erg, waardoor al glas is gesproken.

Ik ben dankbaar voor elke hulp!

p.s. Verhuurder is ook verhuurden van het cafépand.

zaterdag 10 januari 2015