geluidshinder en belazerd door makelaar en huurder wat betreft profiel huurder

0 reacties

Hallo Iedereen,

Ik zou heel graag enig inzicht willen krijgen wat ik kan doen aan mijn huidige situatie waarin mijn woning sinds en week voor mij onbewoonbaar is geworden door geluidsoverlast door bovenburen.

Ik woon in een oud Amsterdams pand dat niet gerenoveerd is, dat wil zeggen dat ik boven mijn hoofd te maken heb met een houten vloer welk niet geisoleerd is (nog.) Hier gaat wel wat aan gedaan worden, maar alsnog vraag ik me af of dit mijn woning bewoonbaar gaat maken aangezien de geluidshinder van ernstige aard is.

Ik ben goed bevriend met de 2 eigenaars van het pand waarvan ik de 2de etage huur. Een van de eigenaars, degene die boven mij woonde is onlangs verhuisd en heeft haar etage verhuurd. Daarvoor heeft ze een makelaar in de hand genomen tegen wie ze uitvoerig is begonnen over de gehorigheid van het pand. (De makelaar is ook in het pand zelf geweest, en zou in zijn positie daarom ook een juiste inschatting moeten hebben kunnen maken van de situatie). In het contract staat dan ook dat schoenen uit moeten, iets waar de huidige huurders zich dan weer wel netjes aan houden. (wat er in het contract verder staat ivm gehorigheid is mij helaas nog niet bekend) De makelaar had een huurder voor haar gevonden, en het plaatje dat geschetst werd was dat van een rustige vrouw met 2 kinderen, een rustig plaatje. Dit leek haar deosndanks geen passende kandidaat, en verzocht daarom door te zoeken naar iemand anders, maar de makelaar verzekerde haar ervan dat het een passende kandidaat was. Daardoor is ze alsnog ingegaan op het voorstel en heeft helaas een jaarcontract ondertekend.

Het eerste moment dat ik de huurder, een vrouw, ontmoette kwam echter direct ter sprake dat haar jongste kind vooral erg druk was, en in praktijk blijkt het ook om drukke kinderen te gaan. (Iets dat direct niet past in een gehorig huis/bovenwoning) Daarnaast blijkt het niet alleen om een vrouw te gaan, maar in praktijk blijkt de vader ook hier te wonen. (Ik zou hier normalieter geen probleem van maken, ware het niet dat de 2 zonder enige consideratie boven mijn heen banjeren, en in dat opzicht maakt het een groot verschil of het om 1 of 2 personen gaat). Het wordt alleen ontkend dat hij hier woont, en de makelaar neemt haar hierin in bescherming, en blijft dit dus ook ontkennen. In zijn ogen wordt ik ook nog eens weggezet als een aansteller. Hij wekt de indruk dat hij alleen bezig is met zakken vullen, een gladjakker, en haar een hand boven het hoofd houdt. De situatie wekt ook niet de indruk dat hij met haar heeft gesproken over gehorigheid, alhoewel ik ook de eerste dag met de nieuwe huurder (inclusief de man) sprak over de gehorigheid, iets dat kennelijk weinig uit heeft gemaakt.

Ik heb ook over mijn situatie verteld (ik zit in de ziektewet vanwege PTSS verschijnselen, overspannen zenuwstelsel, mijn lichaam voelt dus ook echt heel rot nu en voorzie niet te herstellen zo). Ik heb aangegeven dat de ochtenden vooral gevoelig liggen, dus of ze daar rekening mee wilden houden en dat ik opensta om samen te werken. Dus ik bereidde me al voor op enige overlast te moeten tolereren. Ik had die dag aangegeven dat ze die dag tot laat door konden gaan met herrie maken omdat ik begrijp dat je je verhuizing zsm af wilt maken, iets dat dan ook gebeurde. Hard spelende kinderen, inclusief dieptebommen, hard geloop in volle vaart en vol op de hielen. Dit ging tot 0:00 uur door. Echter werd ik om 08:00 de volgende ochtend bruut gewekt, na zelf geen 8 uur slaap gehaald te kunnen hebben zelfs maar. Dit viel me rauw op mijn dak en het niveau waarop het gebeurde voorspelde ook weinig goeds. Compleet brak liep ik de trap af, op weg naar de andere huiseigenaar, waarop ik de man tegenkwam en zei ik dat dit niet ging werken zo. Ik kreeg een volledig ongeinteresseerde reactie over mijn situatie: ze waren nu eenmaal aan het verhuizen. Vervolgens bleek de voordeur (waarvan bij hen bekend was dat die op slot moest) wederom van het slot, waardoor ik herhaalde dat die op slot moest. Ik kreeg een antwoord dat inbrekers gewoon door hem ‘gebeukt’ werden. Ik kreeg dus niet alleen een reactie die volledig lak aan mij had, maar kreeg daarnaast de boodschap dat hij een persoon was die fysiek wordt als je hem in de weg zit. Dit voorval is door de eigenaar voorgelegd aan de huurder, en die heeft hierop tot op heden (enkele dagen) geen actie ondernomen naar mij toe, en geeft daarmee dus ook aan mij de boodschap dat ik en hoe de woonstiautie voor mij is er niet toe doen.
De reactie naar de eigenaar was daarentegen: ‘wat een negativiteit’.

Ik linkte een hoop van de geluidsoverlast welke tijdens de verhuizing was al was niet aan de verhuizing zelf, en dat blijkt het nu in praktijk ook niet te zijn. De hele dag door kan ik, zodra ze thuis zijn rekenen op dieptebom-geluiden boven mijn hoofd, hard geloop, alsof er eigenlijk continu een verhuizing boven me plaatsvindt. De momenten dat ze er niet zijn, kom ik ook niet tot rust, want elk moment kan het met die rust ook weer afgelopen zijn, Slapen in mijn eigen huis is onmogelijk geworden, dus bivakkeer tijdelijk op de bank bij de onderbuurman. Deze situatie overleef ik niet, gezien mijn situatie. Het advies dat ik krijg is rust te nemen, en dat gaat dus verre van. Maar een gezond mens zou het ook echt niet volhouden in mijn huis.

Ik zou graag willen weten of er nog enige kans is de huurders er weer uit te kunnen krijgen op grond van de valse voorwendselen waaronder ze uberhaupt de woning toegewezen hebben gekregen en er dus erg veel geluidsoverlast is, wat recht ingaat tegen de afspraken. Maar er wordt dus ook glashard gelogen over de man, die hier de hele dag door is (hij is ook nog eens werkloos dus is hier echt de hele dag, loopt vaak door het trappenhuis ook). Elke avond gaat hij na 20:00 weg om vervolgens rond 0:00 stilletjes weer terug te komen. In hoeverre kunnen we het contract ongeldig verklaren op grond van valse voorwendselen? Ik maak ook geluidsopnames met een professionele microfoon, waarop goed te horen is dat mijn situatie niet te doen is, maar bovendien staat de stem van de man hier voortdurend op. Binnenkort komt er waarschijnlijk ook een db-meter waardoor ook zal blijken dat de situatie onacceptabel is.

Ik waardeer alle ingevingen wat betreft wat te doen echt heel erg!

Hartelijke Groet,

Deedee

vrijdag 17 juni 2016