Geluidsoverlast

6 reacties

Hoi,

Ik heb een probleem met onze buren. Wij wonen in een rijtjeshuis. Naast ons aan ene kant woont een familie met twee puber-jongens en aan de andere kant een man met een dochter die al studeert maar thuis woont.

Wij hebben twee kinderen, twee dochtertjes. De oudere is 2,5 jaar oud en de jongere 10 maanden.

De familie met twee jongens blijft klagen dat ze overast hebben van onze dochter van 2,5 als ze in de woonkamer speelt. Ze zeggen dat ''als ze rent door de woonkamer dat ze dan niks op TV kunnen horen en dat hun jongens op de zolder (2 verdiepingen tussen) met de oordoppen in hun oren moeten studeren omdat onze dochter zo veel herrie maakt''. Ze wonen in de hoekwoning, ze hebben dus alleen ons als buren.

De buurman aan de andere kant heeft geen problemen, toen wij vroegen of hij ons hoort en of hij last heeft van onze spelende dochter begon hij zelfs te lachen.

De ene buren kunnen de ''herrie'' niet verdragen terwijl de andere buren horen ons niet eens.

Het begon toen onze dochter begon te lopen (13 maanden)... vanaf dat moment begonnen ze aan de deur te verschijnen met een verzoek om stiller te zijn want ze hun TV niet kunnen horen...
Met elke bezoek van kennisen met kinderen kregen wij onze buren aan de deur...

Trouwens, die mensen klagen over alles en iedereen. Onze huizen hebben geen port, je mag parkeren waar je wilt. Tegenover onze huizen is er een flatgebouw. De buren klagen dus dat er voor-de-deur van hun huis wordt geparkeerd (licence-free parking), ze begonnen toen dubbel te parkeren (voor de auto van andere mensen) zodat als er iemand weg moest dat het dan eerst bij hun aangemeld werd zodat ze dan gelijk op die vrije plek konden parkeren. Ze hebben ook ooit aan ons verteld (voordat we kinderen kregen, want toen ging het prima tussen ons) dat alle gezinnen die daarvoor in ons huis woonden raar en asociaal waren, om verschillende redenen zoals: thuis op hoge hakken lopen, gooien met de deuren, vanuit de tuin in hun woonkamer kijken enz. Ze vinden het zelfs irritant dat er mensen na 20:00 uur met de klik's de straat op lopen op dinsdag avond (woensdag ochtend worden ze leeggemaakt).

Op de dag van mijn dochters verjaardagsfeestje (toen werd ze 2, afgelopen jaar in juli) verscheen de buurvrouw aan de deur te trillen, helemaal overstuur te schreeuwen dat onze dochter al op 7:30 wakker was en dat wij haar beneden in de woonkamer lieten spelen terwijl haar man wilt slapen. Ze begon te dreigen met de politie en dat ze haar jongens ga vragen om op 4:00 ;s ochtends musiek aan te zetten om ons te pesten. Ze zei ook dat ze geen gelegenheid krijgt om een boek te lezen omdat er zo veel herrie van onze kant komt. Ze zei dat wij helemaal geen rekening met hun houden.

Ik werk part-time en vanuit huis. Sinds afgelopen jaar gaat onze dochter van 2,5 naar de creche (3 ochtenden in de week) voor de sociale ontwikkeling maar OOK voor de buren.. want ik ben sowieso thuis dus dat hoef eigenlijk niet. Wij hebben toen het verjaardagsfeestje (toen ze 2 werd) buiten de deur georganiseerd zodat de buren geen last zouden hebben van de spelende kinderen. Trouwens, onze dochter rent niet door de woonkamer, ze danst een beetje en voor de rest blijft ze gewoon actief, nou, zo zijn kinderen van 2 toch? Ik kan haar niet aan de stoel vastbinden. Het is toch niet de bedoeling?

Bovendien hebben wij alle soorten slofjes gekocht om het geluid zo veel mogelijk te verminderen. Na de zomer afgelopen jaar hebben wij zelfs de vloer bijgesneden (houten vloer) zodat er 1 cm vrij blijft van de wand die wij met hun delen. Heeft ons ook geld gekost maar helaas .. onze buren blijven klagen..

De laatste keer (net voor de kerst) begonnen ze te schreeuwen op straat toen wij aardig vroegen of ze nog steeds last van ons hebben. Toen begonnen ze te dreigen met de buurtbemiddeling, politie en dan jeugdzorg!!! Volgens hun zijn wij slechte ouders die hun kind geen grenzen stellen!

Ter duidelijkheid, wij horen die buren ook regelmatig; elke visite die ze krijgen, fitnessaparatten, hun jongens die van de trap af springen of door het huis rennen enz. Wij klagen niet want het is toch logisch dat je je buren hoort als je in een rijtjeshuis woont!

Ik heb uiteindelijk het juridisch loket gesproken en daar werd mij geadviseerd om de buurtbemiddeling in te schakelen. Ze waren bij ons en na het gesprek begon ze letterlijk te lachen. Ze vonden het allemaal onzin en na het gesprek met de buren hebben ze zelfs besloten om geen vervolggesprek in te plannen. De buren willen gewoon dat ons dochtertje stil blijft 24/7 of alleen boven speelt (want dan horen ze haar niet...).

Gisteren avond, rond 18:00, begonnen de buren weer tegen de muur te bonken (teken dat onze dochter moet ophouden met het spelen omdat ze weer heel veel last van haar hebben...).

Ik heb slapeloze nachten van die mensen.. mijn kind heeft het recht tot normale jeugd en geen schreeuwende buren aan de deur die eisen dat ze stil zit de hele dag.

Graag een advies.. hartelijk bedankt.

dinsdag 7 januari 2014