Geluidsoverlast bovenburen ondanks goede isolatie

3 reacties

Ja daar is er weer eentje, een geval geluidsoverlast van bovenburen.
Ik ben overal aan het rondzoeken en advies aan het inwinnen in de hoop de situatie opgelost te kunnen krijgen.

Het betreft een appartement met houten vloeren, ik ben degene die beneden woont en boven mij woont een gezin met 5 personen.

Ik woon hier enkele jaren langer dan dit gezin en heb dus voorheen andere bovenburen gehad, daarvan had ik nooit last, maar dan ook echt nooit.
Sinds zij er wonen is er sprake een hoop geluid via de vloer, je hoort ze overal lopen, ze springen van de trap af, slaan met deuren, kortom gewoon erg luidruchtig.

Inmiddels heb ik mijn huis verbouwd en heb ik een nieuw plafond aangebracht dat volledig los hangt van de bovengelegen vloer.
Het geluid van hun krijsende kind, de televisie die hard staat en dergelijke is gereduceerd tot nul. Daarvan hoor ik totaal niets, behalve als ik bij mijn voordeur sta of via buiten, wanneer hun buitendeur open staat, maar dat is geen enkel probleem.

Echter blijf ik last houden van gebonk, door stampen en springen op de vloer.
Dit soms zo extreem dat de glazen bij mij in de kast staan te rammelen, letterlijk.

Ik heb geen idee wat die mensen daarboven allemaal doen, maar ik kan me niet voorstellen dat ze normaal door het huis lopen, want dan krijg je niet van dit soort geluiden.

Er ligt een laminaatvloer in hun huis en er ligt naar zeggen een goede isolatievloer onder. De buurman is dit voor het leggen nog bij mij komen vragen, of ik veel geluid hoorde, zodat hij daar rekening mee kon houden.
Ik heb de indruk dat die vloer er niet ligt, of hij ligt niet goed, of die mensen staan echt alleen maar te springen in huis.

Dit gebeurt de hele dag van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Ik ben nu overdag vaak bij vrienden om tot rust te komen, 's avonds wacht ik dan tot ongeveer middernacht omdat de buren dan naar bed gaan, en dan is het stil.
Om 8 uur 's ochtends begint alles weer opnieuw.

Ik heb meermaals bij de buren aangegeven dat ik er last van heb, zo vaak dat ik de tel kwijt ben. Het resultaat wisselt, de ene keer is het stil, en de andere keer gaan ze vrolijk verder. Ze doen de deur ook nooit open, ze hebben een intercom en als ze geen zin hebben in mijn "gezeur" reageren ze gewoon niet of ze hangen op.

De politie kan mij hier niet bij helpen zeggen ze, die geeft aan dat we dit onderling op moeten lossen, of dat ik naar de wijkagent moet gaan.
De wijkagent heb ik gebeld maar die wil hier ook niets mee doen, die adviseerde mij buurtbemiddeling.

Daar heb ik nu komende week een afspraak mee in de hoop dat dat de situatie zal veranderen.

Het gaat om koophuizen dus er is geen woningbouw ter sprake. De enige andere optie voor mij zou zijn om te verhuizen, ik ben nu bezig om een huurhuis te regelen voor tijdelijk onderdak, zodat ik het opknappen van het koophuis kan afronden en het dan te koop kan zetten.

Uiteindelijk lost dit niks op, want de nieuwe koper zal dan met het probleem zitten. Voor mijn eigen bestwil zeg ik daar niks over, maar ik voel me daar niet prettig bij.

Verder ben ik nu een logboek aan het bijhouden wanneer er overlast is. Als ik naderhand de tijdstippen bekijk schrik ik daar zelf wel wat van.

Als er iemand nog tips voor mij heeft hoor ik dit graag.

zondag 3 juni 2012