geluidsoverlast buren

6 reacties

Geachte meester,
Sinds ik woon op de Nieuwe Teertuinen ervaar ik geluidsoverlast van mijn bovenburen, een gezin met drie kinderen. De geluidsoverlast wordt m.i. veroorzaakt door contactgeluid door de harde vloerbedekking. Met name:het beoefenen van een muziekinstrument, de piano spelen, harde loopgeluiden, hard de binnenshuis gelegen trap op en/af lopen, rennen en springen, rennen, stampen, schuiven met stoelen, de wasmachine etc. Soms na 22.00u. Daarnaast ervaar ik geluidsoverlast van de balustrade van het boven mij gelegen balkon en van de gemeenschappelijke trap. Door het per ongeluk/expres aantikken galmt het geluid door mijn hele woning.
Wij beiden huren de woning van de woningbouwver. De Key. Omdat wij er als buren niet in slagen tot een oplossing te komen, ook niet na gesprekken met buurtbemiddeling heb ik mijn klachtenn bij De Key gedaan. Zij hebben een onderzoek gedaan naar de vloerbedekking van betreffende buren en hebben deze conform de eisen van De Key goedgekeurd. De Key heeft mijn casus gesloten en zien geen reden tot verder onderzoek.
Daar nu ligt mijn conflict, omdat ik bijna dagelijks geluidsoverlast ervaar en ik niet ongehinderd van mijn woongenot geniet. De gevolgen zijn slecht slapen, stress, concentratieverlies.
Ik word ook moedeloos van de herrie en als ik alles van te voren had geweten had ik deze woning nooit geaccepteerd. Ik hoop dat u mij de juiste weg kan wijzen in dit conflict.
Hoogachtend,
Marianna de Leeuw

zondag 11 april 2010