Geluidsoverlast buren (incl. de kinderen)

3 reacties

Graag zou ik advies over het volgende probleem willen. Wie kan me helpen?

Onze buren hebben 2 kinderen ( 7 en 4 ) welke niet op een normale manier kunnen buiten spelen..
Alles wat ze doen moet met veel kabaal. Vaak van 's morgens tot 's avonds.
Kinderen die buiten spelen maken geluid, dat hoort erbij. Maar deze kunnen niet normaal praten, alles wordt geschreeuwd.
Het spelen heeft vaak ook een erg agressieve toon. De oudste van de 2 slaat, schopt en treitert zijn jongere broertje en geeft hem vervolgens de schuld.
De ouders zien dit wel, maar doen en niks aan. Hooguit schreeuwen ze een keer vanaf de bank dat ze moeten ophouden, dit door een gesloten deur/raam. Gevolg is dat de kinderen terug gaan schreeuwen.
De afgelopen weken is een van de buurjongentjes bezig met een stuk hout, hamer en spijkers.

Enige tijd geleden hebben ze samen hun basketbal paal een bezem om zeep geholpen. Ze sloegen net zo lang tot hij afbrak.

Wij zijn een hardwerkend stel dat graag thuis wil kunnen ontspannen na een dag hard werken. Maar dat zit er op deze manier niet in. Zelfs als mijn vriendin in bad gaat en de buurjongentjes gaan ook in bad dan slaan ze met speelgoed op de leidingen waardoor het ontspan moment van mijn vriendin voorbij is.
Rustig tv kijken zit er erg vaak niet in, laat staan rustig in de tuin zitten.

Alleen wanneer opa en oma oppassen zijn ze een stuk rustiger. Zij wijzen de kinderen er wel op en vaak werkt dat erg goed.
Wij zijn niet de enige buren die er last van hebben. Onze andere buren hebben er ook last van. Deze buurman heeft vaak nachtdienst en kan vaak niet slapen.

Ik weet dat ik er wat van moet gaan zeggen, maar ik weet ook dat zij niet in willen zien dat ze overlast veroorzaken.

Hoe kan ik dit het best oplossen? Want ons woon genot is er op deze manier niet meer.

Mvg. Remy

maandag 6 augustus 2012