Geluidsoverlast van deur/raam smijtwerk

0 reacties

Wij wonen in een bovenwoning uit de jaren dertig bestaande uit twee verdiepingen. Op de eerste verdieping bevidt zich de woonkamer/keuken ofwel de leefomgebing, de tweede verdieping de slaap kamer vertrekken. Een bovenwoning aangrenzend aan onze slaapkamer kant is echter particulier verhuurd en onderverdeeld in twee appartementen wat betekent dat zowelk op de eerste verdieping alsmede de tweede verdieping leefruimtes (woonkamer) zjin gecreerd. De woningen zijn vrij gehorig maar de overlast die wij nu hebben van de huurders op de tweede verdieping is ongehoord.

Doordat hun leefruimte direct aan onze slaapkamer grenst kunnen wij in de avond en nacht uren leterlijk horen wat er naast ons gebeurt. Veel luidruchtigheid door hard praten en muziek. Ook is de woning in slechte staat van onderhoud waardoor hang en sluitwerk erg veel overlast veroorzaakt. Constant gebonk van sluitende deuren en ramen vooral in de late avond en nachtelijke uren verstoord regelmatig onze nacht rust. Het verhuur verloop is hoog dus elke keer als er nieuwe huurders intrekken moeten we weer opnieuw de huurders hierop wijzen wat we nu enorm zat beginnen te worden.

Vooral het feit dat er een leefomgeving is gecreerd op een verdieping met een slaapkamer bestemming werpt vragen op of dit wel zomaar op deze manier verhuurd mag worden? Ook vraag ik mij af wat wij wettelijk kunnen doen om de verhuurder/eigenaar te verplichten om maatregelen te nemen om deze consistente overlast structureel aan te pakken en te beperken. Kunnen wij hem verplichten om geluidsisolatie aan te brengen en/of hang en sluitwerk te vernieuwen?

Hoe zit het met vergunnings regelgeving met betrekking tot particuliere verhuur en is het legaal dat een woning in appartementen wordt opgedeeld. Is dit in het gemeentelijke bestemmings plan opgelegd? Ik kan er bij mijn gemeente weinig informatie over vinden.

zaterdag 15 augustus 2015