Geluidsoverlast van een krijsend kind

4 reacties

Ik wil geen klagerige buurvrouw zijn, maar toch heb ik hier veel last van! Mijn onderburen hebben 3 jaar geleden een kind op de wereld gezet. Een manneke die zijn stem inmiddels flink heeft ontwikkeld.

Vrijwel iedere nacht begint hij onbedaarlijk te krijsen rond een uur of 2 's nachts. Het gebeurt (weliswaar minder frequent) dat hij meerdere malen per nacht zo gaat krijsen.
Zijn moeder en vader weten zich geen raad met de situatie en proberen hem te overstemmen. Hard schreeuwen tegen het jochie, stampend door het huis lopen en samen verder ruzie maken. Woordelijk verstaan kan ik het niet, maar ik word er wel wakker van. Dit gebeurt minimaal 1 x per nacht en ik ben het zat na 1,5 jaar! De onderbuurvrouw van deze mensen ervaart hetzelfde als mij, aangezien wij beide in dezelfde slaapkamer slapen als het jochie.

Ik wil binnenkort bij hun aan de deur langs, maar ik weet al wat er gezegd gaat worden. "Ja mevrouw het is een kind he, kunnen wij niks aan doen". Daarbij snap ik ook wel dat kinderen huilen en tolereer ik heus wel geluid, maar dit is echt van een andere orde.

Ik heb een voorstel: het kind gaat slapen in de andere slaapkamer van hun woning en de ouders in de slaapkamer waar wij ( de onder-onderbuurvrouw en ik) in slapen. Ik heb overwogen om zelf naar de andere kant te gaan met mijn bed, maar mijn bed past niet in dat kamertje...

Wat vindt u? Ik hoor het graag!

vrijdag 18 mei 2012